Zöldségesrizst más is szokta így? Van valami hátránya?
Miután megfő a rizs beleszórom a fagyasztott zöldségkeveréket, ami értelemszerűen kiolvad. Nem vesződök külön a zöldség párolásával vagy főzésével. Az eredmény ugyanaz.
Kollégámnak elmondtam és nagyon viccesnek találta.
Ha olyan zöldség, ami nyersen is jó, én nem látok benne semmi problémát (azon túl, hogy nekem hiányozna a zsír, de ez egyéni dolog) :) Úgyhogy ha Neked jó és nem olyan zöldséget akarsz nyersen enni, ami úgy nem egészséges, akkor nyugodtan.
A mirelit zöldborsót én se szoktam főzni, csak ha olyan az étel, hogy bele kell főnie az ízének, pl. vegyes zöldségleves. De a mirelit spenótot is nyersen szeretem enni...etc.
Én párolt rizst szoktam hasonlóan csinálni.
Szóval a zsiradékon lepirított, aztán vízzel felöntött, és párolt változatot, nem a főtt rizst.
És úgy szoktam, hogy a vízbe, amivel fel akarom engedni a rizst, beleteszem a zöldségeket, felforrósítom, és úgy öntöm a rizsre. Aztán menet közben 1-szer megkavarom, mert a zöldség amúgy feljön a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!