Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsinta tésztába miért...

Angalét Bálint kérdése:

A palacsinta tésztába miért kell szódavíz?

Figyelt kérdés
2014. nov. 25. 05:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
talán valamennyit lágyít a tésztán a szén-dioxid miatt. én is teszek bele mindig.
2014. nov. 25. 05:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam tenni bele.
2014. nov. 25. 05:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lazább lesz tőle.
2014. nov. 25. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen kell bele, sokan csak tejjel, mások tejjel és szódavízzel, illetve sima csapvízzel is készítik és nem sok/semmi különbség köztük.
2014. nov. 25. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
Levegősebb, könnyebb lesz. Én mindig teszek bele.
2014. nov. 25. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
72%

Valamikor réges-régen kizárólag csak tejjel készítettük.

Aztán amikor már a piacokon, "Laci-konyhákon" is elkezdték sütni, árulni, gondolom a költségek csökkentése miatt!, de a tejhez adtak egy kis vizet is.

Valóban a "buborékos víz" egy kicsit felfújja, könnyebb tésztát kapsz, mintha kizárólag csapvízzel készítenéd!!

Ha pedig még tejet is öntesz hozzá, selymesebb-lágyabb tésztád lesz!!!

2014. nov. 25. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mindig teszek bele. Lágyabb, puhább tőle a tészta.
2014. nov. 25. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!