Angalét Bálint kérdése:
A palacsinta tésztába miért kell szódavíz?
Figyelt kérdés
2014. nov. 25. 05:16
1/7 anonim válasza:
talán valamennyit lágyít a tésztán a szén-dioxid miatt. én is teszek bele mindig.
4/7 anonim válasza:
Nem feltétlen kell bele, sokan csak tejjel, mások tejjel és szódavízzel, illetve sima csapvízzel is készítik és nem sok/semmi különbség köztük.
5/7 anonim válasza:
Levegősebb, könnyebb lesz. Én mindig teszek bele.
6/7 anonim válasza:
Valamikor réges-régen kizárólag csak tejjel készítettük.
Aztán amikor már a piacokon, "Laci-konyhákon" is elkezdték sütni, árulni, gondolom a költségek csökkentése miatt!, de a tejhez adtak egy kis vizet is.
Valóban a "buborékos víz" egy kicsit felfújja, könnyebb tésztát kapsz, mintha kizárólag csapvízzel készítenéd!!
Ha pedig még tejet is öntesz hozzá, selymesebb-lágyabb tésztád lesz!!!
7/7 anonim válasza:
Én nem mindig teszek bele. Lágyabb, puhább tőle a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!