Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rossz lenne a gomba vagy csak...

Rossz lenne a gomba vagy csak azért ilyen mert nem lepte be a víz főzéskor?

Figyelt kérdés
Főzés közben a gomba egy része feketés színű lett.
2014. nov. 18. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha sampion gomba, akkor az alja fekete, vagy barna, a teteje fehér. Ha a fehér része lett fekete, akkor kuka, de olyat én még nem láttam.
2014. nov. 18. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én mindig zsiradékon párolom meg először, és úgy engedem fel vízzel, ha éppen leves lenne belőle.

Nem tudom mi lehet az oka a feketedésnek, talán a levegő oxidációja okozta, és nincs baja.

Vagy lehet, hogy öreg volt némelyik darab, és a hő következtében feketedett meg az egyébként világosbarna rész.

Milyen gomba amúgy, megbízható helyen vetted ?

2014. nov. 18. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csiperke gomba és a Ĺidl-ben vettem. Eddig is vettem onnan de ez az első,hogy ilyen színű lett. Főleg az olyan ami a tetején volt ebből gondoltam azt, hogy a víz nem fedte be és ezért változott meg a színe

2014. nov. 18. 16:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy igazad van, a lidl megbízható, nem hinném, hogy a gombával lenne a baj.
2014. nov. 18. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak a nagyon fiatal csiperke húsa nem barnul enyhe főzésnél, egyéb esetben teljesen természetes, lásd gombakonzerv.
2014. dec. 12. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!