Rossz lenne a gomba vagy csak azért ilyen mert nem lepte be a víz főzéskor?
Figyelt kérdés
Főzés közben a gomba egy része feketés színű lett.2014. nov. 18. 16:08
1/5 anonim válasza:
Ha sampion gomba, akkor az alja fekete, vagy barna, a teteje fehér. Ha a fehér része lett fekete, akkor kuka, de olyat én még nem láttam.
2/5 anonim válasza:
Én mindig zsiradékon párolom meg először, és úgy engedem fel vízzel, ha éppen leves lenne belőle.
Nem tudom mi lehet az oka a feketedésnek, talán a levegő oxidációja okozta, és nincs baja.
Vagy lehet, hogy öreg volt némelyik darab, és a hő következtében feketedett meg az egyébként világosbarna rész.
Milyen gomba amúgy, megbízható helyen vetted ?
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Csiperke gomba és a Ĺidl-ben vettem. Eddig is vettem onnan de ez az első,hogy ilyen színű lett. Főleg az olyan ami a tetején volt ebből gondoltam azt, hogy a víz nem fedte be és ezért változott meg a színe
2014. nov. 18. 16:42
4/5 anonim válasza:
Lehet, hogy igazad van, a lidl megbízható, nem hinném, hogy a gombával lenne a baj.
5/5 anonim válasza:
Csak a nagyon fiatal csiperke húsa nem barnul enyhe főzésnél, egyéb esetben teljesen természetes, lásd gombakonzerv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!