Hogy karamelizáljak cukrot úgy hogy az ne égjen oda a tányérhoz?
Figyelt kérdés
2010. jan. 28. 17:09
1/3 anonim válasza:
A kérdés mihez akarsz karamelizálni?
Csak égetett cukrot akarsz csinálni mint a nyalóka szopogatni, vagy dobos tortára?
mindenképpen alacsony höfokon teflon edénybe tegyed a cukrot és állandó kevergetés mellett olvaszd meg míg minden cukor szem megolvadt rögtön vedd le, és pl a dobos torta lapra öncsd, amit rogtön össze kell vágni.
2/3 anonim válasza:
Ha a karamellizált cukrot tányérra akarod önteni és késöbb grillázsként enni, akkor a tányért kend ki olajjal vagy vajjal, mielött beböntöd a megpiritott cukrot, akkor nem ragad rá.
3/3 anonim válasza:
A kristálycukorhoz tegyél egy kk. ecetet és 0,5 dl vizet. A vízben felolvad, az ecettől meg nem keményedik meg így könnyebben dolgozol vele. Ha a víz elpárolog visszaáll eredeti kristályos formájába és utána kezd karamelizálódni. Nekem még sosem ragadt le sima edényben sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!