Nagyon egyszerű sütik kezdő háziasszonyoknak?
Eddig nagyrészt csak muffint sütöttem, mert gyorsan összekeverhető, van formám hozzá és nem nagyon lehet elrontani. Ezt sajnos már unjuk, de minden más recept bonyolultnak tűnik nekem.
Ötletek és receptek egyszerű sütikhez?
Csak elsőre tűnnek bonyolultnak, hidd el. :)
Amúgy tök jók a sütés nélküli desszertek is, és azok tényleg könnyűek.
(kókuszgolyó, raffaello golyó, kókuszos tekercs, Albert kekszes csíkos sütemény, keksz-szalámi, sport szelet...)
Egyszerű sütemény pl. a brownie, amerikai cookie, amerikai palacsinta, méteres kalács...
Mindenféle kevert tészta ilyen, az alapsémája: a vajat kikevered a tojás(ok)kal meg cukorral, géppel, amíg teljesen egynemü masszát kapsz, utána lassú keverés közben belekevered a lisztet meg egyéb anyagokat és alaposan kikent formában sütöd.
Elrontani nem lehet, kivéve ha nem kevered ki rendesen, illetve ha nem tartodbe a mennyiségeket.
A kókuszgolyó az alap, de a múltkor a 9 éves lányom tiramisut csinált babapiskótával, szóval az se lehet túl bonyolult.
:D
Bögresütik egyszerűek és sok mindent belepakolhatsz, pl. gyümölcsöket, csokdarabokat, diót, mandulát, szárított gyümölcsöt, de piskótával is megteheted ugyanezt.
Pl. addig versz habverővel 4 toját és 4 lapos evőkanál cukrot amíg kemény, habos állaga lesz, majd belekeversz 4 púpos evőkanál lisztet óvatosan, tepsibe öntöd és megszórod fahéjas gyümölccsel, negyed óra alatt megsül közepes lángon.
[link] Én múltkor ezt csináltam, még tettem bele darabolt diót is :)
Ez nagyon egyszerű, csak külön rakod a száraz, meg a nedves hozzávalókat, összekevered, majd a kettőt is. Majd kisütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!