Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet készíteni öreg...

Mit lehet készíteni öreg pulykából?

Figyelt kérdés
Jó adag pulykahúst kaptunk, színhús, csontos, aprólék vegyesen.Állítólag 2 éves volt a jószág.

2014. nov. 4. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egy "gazdag" húslevest főznék, és a főtt húst variálnám tovább: szósszal, pörköltnek, darálva rakott ételbe, pástétomnak.
2014. nov. 4. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

Sült öreg pulykát

Most el kezdet és karácsonyra kész is lesz talán :D

2014. nov. 4. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem gúnyolódást vár a kérdező! Ugyanakkor lehet, hogy te sem tudod, hogy öreg pulykából nem szoktak sültet csinálni?

Kérdező, ha van jó húsdarálód, megpróbálkozhatsz a fasírttal is.

2014. nov. 4. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Fasírtot, gulyáslevest is csinálnék belőle.
2014. nov. 4. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

- A combot, szárnyát valóban, amit tudsz, talán legjobb ledarálni és fasírozottnak.

- De ha egy részét apró-kockára vágod és brassóit-tokányt készítel belőle.

- A melle-húsát felszeled rántott, töltött, hasonló szeletben készíthető kajáknak a legjobb.

- A csontosából (=far, hát, szárnyvég, nyaka) felrakom pörköltnek (=kevés, vékony a húsréteg rajtuk, viszonylag gyorsabban fő), és abból készítek húsos-káposztát, esetleg pirított tarhonyával egy részét...

2014. nov. 4. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat,most már tudok miből válogatni.

Tegnap nagynehezen sikerült széttrancsírozni, de még kisbárd is kellett hozzá.

Gyakorlatilag egy fél pulyka volt.A nyakát alig bírtam szétdarabolni, de azért végre az is sikerült.Rengeteg hús van azon is, majd ha megfőtt leszedem a csontról.

Az alsócombbal vagyok még bajban, mert nagyon kemény porcos inak vannak benne.

Most már a fagyasztóban van minden, majdcsak elkopik.

5 és fél kiló volt végül az összes.

Mégegyszer köszönök minden választ.

2014. nov. 5. 06:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Az öreg-pulyka vastag nyakáról már nyersen lefaragom a vastag-húsát, marad még rajta azok után is éppen elég hús.

Abból lehet fincsi tokányt készíteni. Egy alkalommal 2 kg nyakat vettem, 70 dkg színhúst faragtam le róla.

A combot mielőtt ledarálnád, úgyis csíkokra vágod, akkor kihúzgálod belőle a vastag inakat. Vagy ahogy írták, először főzzél belőle fincsi levest, úgy könnyen kiszedhetők azok a kemény inak belőle.

2014. nov. 5. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!