BL80-as liszt helyett használhatok BL25-öst?
Figyelt kérdés
Ehhez a recepthez kellene, de nincs itthon BL80. Ma a Coopban nem találtam ilyet. :S Egyébként mi a különbség?
A szárított élesztő az az instant élesztő?
2010. jan. 26. 19:41
1/3 anonim válasza:
A BL80 direkt kenyérsütésre való liszt, több benne a sikér és a korpa mint a finomlisztben. A sikér a búza fehérjéje, ez alkot térhálós szerkezetet a kenyérben és tartja össze. A korpa azon kívül, hogy egészséges, tartalmasabbá, ízesebbé teszi a kenyeret. Nem katasztrófa ha finomlisztből csinálod, csak valószínűbb hogy "elterül" keléskor a kenyered, ha gondolod sütsd formában.
Igen, a szárított élesztő ugyanaz mint az instant.
2/3 anonim válasza:
ha nincs BL80 otthon, úgy szoktuk helyettesíteni hogy 1/4 rész rétesliszt, 3/4 rész finomliszt.
3/3 anonim válasza:
Ha nincs BL80-as liszted, akkor inkább teljes egészében finomliszttel pótold, egyébként puhább lesz a kenyered tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!