Gombát hogy a legegyszerűbb elkészíteni úgy, hogy fogyókúrás legyen, és lehetőleg valami íze is legyen?
Ja, ha szerinted a gombát csak panírozva, sok zsiardákba kisütve lehet elkészíteni....
De akkor sem a gomba, hanem a zsíros panír az ami hízlaló.
Ha meg kevés kalóriát akarsz, akkor nem hasznáj hozzá zsßiradékot, tejfölt, tejszínt, majonézt, hanem nyersen edd salátának.
A gomba alapvetően fogyókúrás, mivel nagyon kalóriaszegény.
Igen, ha egy kevés vajon vagy kókuszzsíron vagy olívaolajon megpirítod, az jó, adj hozzá fűszereket pl. só, bors/szerecsendió, fokhagyma, bazsalikom/rozmaring/majoranna/citromfű/petrezselyem, stb., csak ne mind egyszerre!
Személy szerint én imádom friss rozmaringgal.
Basszus hármas, neked muszáj mindenkinek beszólnod? Csak egy példát írtam, mit értek a gomba nem épp diétás felhasználásának.
A célom egy ízletes, viszonylag alacsony kalóriatartalmú ebéd, ettől függetlenül egy kis zsiradék nem árt.
Én is terveztem a gombapörköltet, de most inkább valami olyasmit gondolok, hogy:
apróra vágott/reszelt vöröshagymát dinsztelek, pici vízzel födő alatt pépesre párolom, majd bele a gombát, esetleg vágott petrezselymet, ízlés szerint ízesítve (só, bors, stb.), szintén födő alatt puhára.
Ha visszasütöttem zsírjára, egy kis mártást hozzá: nem tejszín, nem tejföl, és rögtön nem lesz hízlaló =
- joghurtba zúzott foghagyma, hasonló
- "hamis vadasmártást" hozzá (hús nélkül, csak húsleves kockával a sok-sok zöldséget!)
- bár gondolkodom, hogy közönséges vadas-hús mellé ezt a párolt gombát,
- a
Minimális olajon megpárolva, finom paradicsomszósszal, citromhéjjal, babérlevéllel svédgombának is megcsinálhatod. hidegen és melegen is finom, és nem egy hízlaló saláta.
Ha van ,egy kis bazsalikomot is tehetsz bele,nagyon feldobja a paradicsomos ízt.
A kókuszzsír is megfelel párolási alapnak.
A gombaétel számomra mindig fogyókúrás... Én pörköltfélének csinálnám, mert az a legtöbbhöz jól megy, bár az őzlábat speciel rántom. Mivel nem használok hozzá különösebb mennyiségű szénhidrátot, s az az étrendemben sincs sok, számomra ideális a fogyáshoz. Kalóriának kell benne lennie, különben mi lakatna jól? A zsír pedig erre nagyon megfelel. A gomba térfogatot ad és finom... Tökéletes.
Ja és kevés zsírral is lehet készíteni vagy akár levesnek, ha olyan a gomba, hogy jól kijön úgy az íze... Más zöldségeket is tennék hozzá eme esetben. De akkor én már éhes maradnék tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!