Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombát hogy a legegyszerűbb...

Gombát hogy a legegyszerűbb elkészíteni úgy, hogy fogyókúrás legyen, és lehetőleg valami íze is legyen?

Figyelt kérdés
Ha kókuszzsíron natúran megpirítom, finom lesz? Adjak hozzá valamit?
2014. okt. 31. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
A gombát nem is lehet úgy megcsinálni hogy hízó kúrás legyen. A gombától éhen lehet dögleni.
2014. okt. 31. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem is maga a gomba hízlaló, hanem az, ha pl. bő olajban, bepanírozva rántjuk ki...
2014. okt. 31. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

Ja, ha szerinted a gombát csak panírozva, sok zsiardákba kisütve lehet elkészíteni....


De akkor sem a gomba, hanem a zsíros panír az ami hízlaló.


Ha meg kevés kalóriát akarsz, akkor nem hasznáj hozzá zsßiradékot, tejfölt, tejszínt, majonézt, hanem nyersen edd salátának.

2014. okt. 31. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A gomba alapvetően fogyókúrás, mivel nagyon kalóriaszegény.


Igen, ha egy kevés vajon vagy kókuszzsíron vagy olívaolajon megpirítod, az jó, adj hozzá fűszereket pl. só, bors/szerecsendió, fokhagyma, bazsalikom/rozmaring/majoranna/citromfű/petrezselyem, stb., csak ne mind egyszerre!


Személy szerint én imádom friss rozmaringgal.

2014. okt. 31. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Gombaporkolt :) kicsi zsír + hagyma+ pirospaprika + gomba + só + bors :))
2014. okt. 31. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Basszus hármas, neked muszáj mindenkinek beszólnod? Csak egy példát írtam, mit értek a gomba nem épp diétás felhasználásának.

A célom egy ízletes, viszonylag alacsony kalóriatartalmú ebéd, ettől függetlenül egy kis zsiradék nem árt.

2014. okt. 31. 23:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is terveztem a gombapörköltet, de most inkább valami olyasmit gondolok, hogy:

apróra vágott/reszelt vöröshagymát dinsztelek, pici vízzel födő alatt pépesre párolom, majd bele a gombát, esetleg vágott petrezselymet, ízlés szerint ízesítve (só, bors, stb.), szintén födő alatt puhára.

Ha visszasütöttem zsírjára, egy kis mártást hozzá: nem tejszín, nem tejföl, és rögtön nem lesz hízlaló =

- joghurtba zúzott foghagyma, hasonló

- "hamis vadasmártást" hozzá (hús nélkül, csak húsleves kockával a sok-sok zöldséget!)

- bár gondolkodom, hogy közönséges vadas-hús mellé ezt a párolt gombát,


- a

2014. nov. 1. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Minimális olajon megpárolva, finom paradicsomszósszal, citromhéjjal, babérlevéllel svédgombának is megcsinálhatod. hidegen és melegen is finom, és nem egy hízlaló saláta.

Ha van ,egy kis bazsalikomot is tehetsz bele,nagyon feldobja a paradicsomos ízt.

A kókuszzsír is megfelel párolási alapnak.

2014. nov. 1. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A gombaétel számomra mindig fogyókúrás... Én pörköltfélének csinálnám, mert az a legtöbbhöz jól megy, bár az őzlábat speciel rántom. Mivel nem használok hozzá különösebb mennyiségű szénhidrátot, s az az étrendemben sincs sok, számomra ideális a fogyáshoz. Kalóriának kell benne lennie, különben mi lakatna jól? A zsír pedig erre nagyon megfelel. A gomba térfogatot ad és finom... Tökéletes.

Ja és kevés zsírral is lehet készíteni vagy akár levesnek, ha olyan a gomba, hogy jól kijön úgy az íze... Más zöldségeket is tennék hozzá eme esetben. De akkor én már éhes maradnék tőle.

2014. nov. 1. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!