Irnatok nekem egyszeru es olcso sutemenyrecepteket?
Abdul Kocka.
A kókusz golyó tésztáját begyúrjuk. A tésztába apróra vágott datolyát, fügét + még tetszőleges aszalt gyümölcsöt keverünk.A datolyához és a fügéhez nagyon jól illik a meggy ,barack ,és áfonya.
A masszát egy fóliával béleled, tepsibe simítjuk. Hü, tőbe tesszük pár órára.
Ha megkeményedett, akkor közepes kockákat vágunk belőle.
Olvasztott ét csokiba vagy pirit ott aprított dióba vagy mandulába forgatjuk.
Zserbó másképp
20 dkg vaj,
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 kk. vaníliacukor
fél csapott kk. só
-a töltelékhez:
7 dkg darált dió,
kb. két evőkanál sárgabarackdzsem
étcsokoládé a díszítéshez.
Elkészítés: a vajat a liszttel elmorzsoltam, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal jól összegyúrtam. Gyorsan kell dolgozni, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. A tésztát legalább 1 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Nekem most nem volt ennyi időm, csak 1 órát pihent.
Közben elkészítettem a tölteléket, a darált diót összekevertem az anyukám által készített sárgabarackdzsemmel, cukor nem kell bele.
A hűtőből kivettem a tésztát és kb. egyforma golyókat formáztam belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket, nem túl közel egymáshoz. A karalábévájó kisebbik részének hátuljával mélyedéseket nyomtam a golyókba és kiskanál segítségével megtöltöttem a töltelékkel. Előmelegített sütőben 170 fokon 10 percig sütöttem. Nem kel
Bögrés - mindent ugyanavval mérj, nekem 2,5 dl-es:
- 1,5 b liszt
- 1 cukor
- 1 tej
- 1 db tojás
- kb. fél-1 deci olaj
- 1 cs. sütőpor, vaníliás cukor, és fahéj (vagy mák, kakaó, dió...)
1. A sütőt előmelegítjük.
2. A tészta hozzávalóit összekeverjük
3. A tepsit olajozzuk-morzsázzuk és belezuttyintjuk a tésztát
4. Kockázott gyümölccsel, mazsolával, csokival - vagy, amit szeretnél - megszórjuk.
5. 160 fokon tűpróbáig sütjük - kb. 20-25 perc
A klasszikus HI.féle kakaós lepény.
25 deka liszt, 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 10 deka vaj/margarin esetleg 1 deci olaj, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaópor.
A zsiradékot a tojással és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporos lisztet, kakaót.
közepes, sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
önmagában, porcukrozva is finom, de lehet félbevgva valamilyen pikáns lekvárral megtölteni.
Tegnap készítettem, én kb fél kilónyi apróra kockázott almát kevertem bele, és tettem bele egy ek. fahéjat is.
Szóval bármilyen gyümölccsel is meg lehet bolondítani.
Lecsurgatott meggyel még finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!