Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irna valaki egyszeru es mar...

Irna valaki egyszeru es mar kiprobalt receptet?

Figyelt kérdés
Padlizsanbol v. cukkinibol.

2014. júl. 11. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:

a cukkinit főleg rántani szoktam (ahhoz gondolom nem kell recept :D)

padlizsánt eddig csak krémnek készítettem el, nem rendes főfogásnak

ha azért annak a receptje is érdekel, írj privátba

2014. júl. 11. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

- padlizsános lecsó - felkockázott padlizsánt/cukkinit is főzöl bele (tartalmasabb lesz)

- padlizsánkrém: sütőben megsütöd a padlizsánkarikákat, leszeded a héját. Botmixerrel (kis tej/joghurt hozzáadásával) pürésíted. Só, bors, fokhagyma alap, meg, amit szeretnél tenni bele

- rántva

- rakottasan, vagy csőben sütve

2014. júl. 11. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
cukkini: kockákra vágva(magostól-héjastól)apró hagyma zöldjével együtt, sok petrezselyemzöld:párold össze,kitűnő köret.Vagy:kockára vágva magostól-héjastól, kevés olajban sok fokhagymára dobva,a gázt lekapcsolod alatta,fedő rá, közben 1 doboz tejfölt,2 tojást,sót,feketeborsot és juhtúrót összehabarsz,majd a cukkinire öntve sütőben megsütöd. Ha lepénysütőben először elősütsz omlós tésztát, és erre taszed ugyanezt,a tetejére pedig reszelt sajtot,akkor az már quiche,és szuper.Tehetsz bele némi füstölt sonkát is.
2014. júl. 11. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

2 centis karikákra vágod a cukkinit, kicsit beolajozod, befűszerezed (só, bors, oregánó, kakukkfű, ilyesmik), beszórod a sütőbe egy tepsiben, vagy jénaiban fél órára, vagy amíg a héja megpuhul, és főzöl mellé rizst. Ha nincs rizs, akkor tehetsz alá újkrumpli szeleteket, de szerintem rizzsel jobb. Ezt lehet kombinálni más zöldségekkel, pl paradicsommal, hagymával, krumplival, zöldbabbal, karfiollal, brokkolival, stb... ami éppen van otthon. Gyorsan sülő húsok, pl hal vagy csirkemell is mehet rá nagyobb darabokban. Lehet rátenni opcionálisan besamelt, sajtot, stb... Szóval ez ilyen rakott egytálétel.


Ha nagy, kilós cukkiniről van szó, akkor ki lehet kanalazni, és darálthússal (bolognai), gombával, ilyesmikkel megtölteni, aztán sajtot reszelni a tetejére. Nem kell bele sok töltelék, akár még bolti bolognai szószból is meg lehet csinálni, ha nem akarsz vesződni vele (bár nem lesz az igazi).


A padlizsán az jóval macerásabb, olajban sütni nem annyira szerencsés, mert magába szívja az olajat, mint a szivacs... Az íze is kesernyésebb, hamar bebarnul, stb... nekem nem sikerült még igazán jót csinálnom, bár azt mondják a padlizsán krém finom...

2014. júl. 15. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!