Sütőtök készítése - mi a gond?
Évek óta sütünk tököt, de soha nem biztos a végeredmény: azaz a tök mindig meglesz és ehető, csak nem mindig egyforma a sütőtök állaga. A kérdés az volna, hogy ez befolyásolható a sütés által vagy szimplán csak a sütőtök milyenségétől függ ? Utóbbi esetben nyilván nem tudunk mit kezdeni ( akár a dinnye esetében, amit megvesz az ember és amilyen, olyan ) , de ha sütés kérdése, akkor kíváncsi volnék milyen módszer által lehet változtatni az állagán. Mi akkor szeretjük, amikor olyan " kissé száraz, darabosabb " , s nem amikor " szálkás, nyálkás " - idáig ér a kifejezőképességem a sütőtökre nézve :D. Szerintem aki készíteni szokott, az tudja mire értem.
Előre is köszönöm !
Az un. orange/kanadai/hegedűtök, még sosem csalódtam, mindig édes, és nem nyálkás-szálkás. értem mire gondolsz, nekem is volt régen ilyen élményem a szürke nagy úritökkel, hiába dícsérték, hogy ilyen meg olyan finom, megsütve semmilyen íze nem volt, és állagra sem jött be.
Szóval szerintem tökfüggő:)
Köszönöm mindkettőnek.
Első - nem szoktam fűszerezni, bár nagyon remek lehet. Mi azonban a nyers ízek kedvelői vagyunk :).
Második - igen, a típusra gondoltam én is, hogy az számít. Kísérletezünk még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!