Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Körömpörkölt, de hogyan?

Körömpörkölt, de hogyan?

Figyelt kérdés
Vettünk körmöt, vagyis inkább párom kívánta meg, én nem rajongok érte, de elég koszos. Mivel tisztíthatnám? Illetve milyen fűszerek illenek hozzá?
2014. okt. 18. 11:45
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja és ti milyen köretet szoktatok hozzá készíteni?
2014. okt. 18. 11:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta körömkefével folyóvíz alatt elsikálom, ha esetleg van rajta szőr, begyújtom a gázt és lepörkölöm a lángon. Fűszerben semmi extra, simán úgy főzöm, mint az egyéb pörköltet, esetleg egy kis babérlevelet rakhatsz bele. Ha sietek, úgy is szoktam ,hogy kuktában előfőzöm, abba teszek egész borsot és babérlevelet. Ha már nagyjából puha, akkor készítem elő a pörkölt alapot és rádobom, onnantól már gyorsan kész. Simán kockázott főtt burgonyát készítek mellé köretnek és friss ecetes, fejes salátát savanyúnak.
2014. okt. 18. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Körömpölköltbe nagyon illik a majoranna. és 1-2 gerezd fokhagyma, az említetteken kívül!
2014. okt. 18. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Le szoktam borotválni, majd egy tiszta dörzsivel jól átsikálom, ugyanúgy csinálom, mint a pörköltet, kuktában legjobb főzni, úgy hamarabb készen van, főtt hasábburgányal szoktuk enni és savanyúsággal.
2014. okt. 18. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól perzselték meg, már ha egyáltalán perzselték. Valamikor a gáztűzhely lángja fölött tartva pörzsöltük le róla az ottmaradt disznószőrt. Ma már pucoláskor azokat a részeket símán kiskéssel bőre együtt levágom, a vágóhídi pecsétet is!!

A többi részt alaposan átkaparom szép fehérre, feldarabolom, és ugyanúgy teszem fel főni, mint a bográcsos marha- stb. stb. egyéb pörköltek, rétegesen, közé a hagyma-paprika-szemes bors-köménymag...

2014. okt. 18. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szinte minden megírtak előttem, a gázlángos perzselés a legbiztosabb, és az alapos lesikálás. Nálunk ez férfimunka:)

Magát a pörköltet ugyanúgy kell, mint pl egy marhapörköltet, de gyakrabban kell rá figyelni, mert gyorsan leragadhat.Szóval alaplé vagy víz mindig legyen odakészítve a pótláshoz.Mi kis őrölt köménnyel, majorannával fűszerezzük, meg ízlés szerint csípős paprikával.

Ha a csontokról teljesen elválik, akkor jó.

Én tálalás előtt ki szoktam szedni a nagyobb csontokat, ne az asztalnál kelljek kézzel-lábbal küszködni vele.

Nálunk sós vízben főtt krumplival, savanyúsággal, puha kenyérrel nyerő, de nagyon :)

2014. okt. 18. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Körömpörkölt, hú de jó is az...

Remélem azért te is ettél belőle. :)

2014. okt. 18. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Kuktában csak előfőzöd?
2014. okt. 19. 07:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Megfőzöm a kuktában, majd lábosba teszem és ott lefőtöm kellő sűrűségre.
2014. okt. 19. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 zolidobos ***** válasza:
100%

A héten éppen ezt főztünk a tóparton, egyfajta "záróbuliként". Hát, simán feltéve, majd 5 órás lett a mutatvány.

Ha itthon főzök, a kuktában a darabolt körmöket 35 percig főzöm, némi hagyma, bors, babér, fokhagyma társaságában, majd forrón az addigra elkészített alapra dobom. A főzővízzel öntöm fel, nincs ízveszteség. Lényeg, hogy a főzés kezdetétől számítva jó egy órán belül tálalható.

Majoránnát gazdagon szoktam használni.

Miután a gázperzselő nálam mindig "szolgálatban van", a vásárolt, forrázott körmöket feketére pirítom, majd alaposan megsikálom, ezután egy jó komám szalagfűrésszel darabolja fel. Ez a munka (a fűrészelésnél történt borkóstolást is figyelembe véve) tovább tart, mint a főzés.

Tipp: javaslok beszerezni egy vízvezeték szerelők által használt PB gázpatronnal működő forrasztópisztolyt,(3-4 ezer Ft, egy patron csere 300 ft körül, egy évig is eltart) nagyon hasznos a konyhában (is) a fenti művelethez, baromfi perzseléséhez, de szakácsfáklyaként is funkcionál. Nyáron pl. faszén begyújtáshoz is kiválóan alkalmas.

2014. okt. 20. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!