Segítség! Hogyan kell formázni a marcipán masszát?
Bőven kell alá/fölé cukrozni, mert eléggé ragad. Ne legyen nagyon meleg a konyhában, mert attól is csak ragadósabb lesz. Ahhoz, hogy szépen be tudd borítani a tortát, és sehol se üssön át a piskóta, krém színe, legalább 3mm vastagra kell nyújtani. Hagyj bőven lelógó részt (tehát ha 25 centi átmérőjű 10 centi magas tortád van, akkor nem elég ha kinyújtod a masszát 45 centi átmérőjűre, hanem 5-6 centivel többre) úgy tuti nem kell sehol se foltozni.
YT-n találsz videókat akár magyarul akár angolul írod be a keresőjébe pl: https://www.youtube.com/watch?v=VjtKnXscdsM
Két sütőpapír, vagy folpack között nyújtsd ki, úgy a legegyszerűbb. Nem kell cukrozni és nem is ragad a deszkára és a nyújtófára sem.
Így betudod vele vonni a tortát. A formázást megnézheted a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!