Hogyan készítsek sütőtökből köretet?
Kockázd fel fél centiszer fél centis kockákra, piríts kis hagymát, dobd hozzá a sütőtök kockákat, kis koriander, kis gyömbér, ha van akkor tökmagolaj, só, bors kevés cukor, és karamellizáld. Aztán öntsd fel kevés tejszínnel, és kész is egy sütőtökragu!:) Esetleg kockázhatsz közé krumplit (ugyanekkora kockákra), és akkor tartalmasabb, és több ragud lesz.: )
Szelheted simán cikkekre is, nagyjából ujjnyi vastag szeletekre, olivaolajjal locsold meg, cukor, só, friss gyömbér,egy fél citrom leve és be a sütőbe 145 fokra:) Nagyjából 10-15 perc alatt átpuhul, és a cukor karamellizálódik rajta!:)
Dobókocka nagyságúra szoktam vágni, egy kis vajon megpárolni. Rögtön megcsöpögtetem megy kis citromlével, így nem fog szétmenni, megtartja a formáját. Sóval,fehérborssal ízesítem és a végén megszórom egy kis durvára vágott dióval,vagy, ha van egy kevés pirított tökmaggal.
Semmi különösebb technika nem kell hozzá, meghámozva, kimagozva deszkán szépen fel lehet kockázni.
Köszönöm! Akkor ezek szerint csak nekem okoz gondot a nyers tök felvágása és megpucolása.
Erre nincs valami praktika?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!