Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fetasajt főételbe?

Fetasajt főételbe?

Figyelt kérdés

Párom kapott munkatársától 3 kg fetasajtot. Próbálgattam recepteket keresni, de leginkább csak salátákat találtam. Sohasem dolgoztam még fetasajttal. Valami húsos főételt szeretnék belőle csinálni, lehetőleg nem halat. Mihez használhatnám fel úgy, hogy vegyeszöldség vagy krumpli köretet készítenék hozzá. Több étel receptjét is szívesen fogadom, van fetasajtunk bőven :)


Köszönöm előre is a válaszokat!



2014. okt. 14. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Krétai csirke (legalábbis Krétán így volt az étlapon)

Zöldséges ragut készítesz (kelbimbó, padlizsán, gomba, hagyma, cukkini) paradicsomos alappal (én ezt friss vagy konzerv egész paradicsomból szoktam), fűszerezed só, bors, bazsalikommal. Közben a csirkehúst (mell szeletek vagy combfilé), majd belerakod a raguba párolódni.

Ha kész, kockázol bele fetát. Krumplival is tálalhatod, de önmagában is megállja a helyét. Issteni :-)

Mondjuk sok fetát nem kell bele tenni, én 4 főre kb. 20-25 dkg teszek.

2014. okt. 14. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Feta sajttal aszalt pardicsommal töltött csirkemell. rántva vagy baconbe tekerve sütve.
2014. okt. 14. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én különböző minőségi halfilék mellé (lazac, lepényhal, cápa) szoktam mártást készíteni a következőképpen:

Fetasajtot összekeverem kb. ugyanannyi natúr joghurttal, kevés olívaolajjal, petrezselyemmel, kis citromlével, esetleg kis fokhagyma is mehet bele, de anélkül is jó. Só nem kell, mert a feta eleve sós. Összeturmixolom botmixerrel, lehűtöm és isteni hal mellé mártogatni.

2014. okt. 14. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, azt hiszem, ezt mindet ki fogom próbálni, most van úgyis alapanyag bőven! :)

Egyelőre mára úgy csináltam meg, hogy edami, füstölt Karaván, feta sajtokból és egy kis füstölt kolbászból készítettem tölteléket, amit csirkemell filébe göngyöltem, majd azt baconnel, mindezt friss paradicsomkarikákkal ás mozzarella feltéttel koronáztam. Hát meglátjuk, milyen lesz, az alapok jók, délben kiderül, hogy együtt is megfelelőek-e. :)

2014. okt. 14. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Férjem kreálmánya ez a recept.


Marhából vagy vadból szokta készíteni. A húst vékony csíkokra vágja, lisztben megforgatja és olajban kisüti.


Fetasajtot tejszínnel és karikára vágott csípős zöldpaprikával összefőzi, ha szükséges ízlés szerint fűszerezi. Ezzel a szósszal tálalja a húst.


Jól passzol hozzá a sültkrumpli, ha van kedve hagymát lisztbe forgat és azt is kisüti hozzá.


Igaz írtad, hogy húsos főételt szeretnél csinálni, de azért leírom, hogy nekem a kedvenc fetás ételem a csípős fetasajt krém és a görög spenót pite.

2014. okt. 14. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 Ügyet Lenke ***** válasza:
44%

Nagyon sok recept van, pont tegnap is láttam egyet, Jamie Oliver 15 perces receptjei közül, s mondta is, hogy melegen, nem salátában milyen más íze van a fetának, hogy finom. Ott egy zöldséges ágyon szűzérmét sütött, sütőben.


De töltött húsokban is fel tudod használni mint az alábbi linken...


[link]

2014. okt. 14. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
2014. okt. 14. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Arra az egyre vigyázz,hogy a jó feta elég sós, ezért az ételt nem szabad annyira sózni,különben együtt már sok lesz.
2014. okt. 14. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!