Pacalt szeretnék előfőzni. Vizzel együtt tegyem fel? Vagy ha már forr a víz?
Én vízzel együtt szoktam feltenni.
Előtte szépen átmosom, bele a fazékba/kuktába, felöntöm meleg vízzel, amibe teszek 4-be vágott vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, sót, szemes borsot.
Ha van otthon citrom, abból egy felet felkarikázva. Ettől szép fehér marad.
Kimaradt: egyben szoktam előfőzni, hideg vízzel még egyszer lemosni, és csak utána vágom csíkokra.
Ezek után jöhet a pörköltnek készítése.
Elég gyakran készítek, így:
Alkoholtól véreres szemű hentest pálinkával motiválom.
A pacalt -ha kell- megtisztítom az esetleges faggyútól, egyebektől, többször átmosom, felcsíkozom.(miért? később)
Kuktába teszem, nem túl sok vízzel, némi hagyma, só babér társaságában. Egy órát főzöm.
Közben hagyományos pörkölt alapot készítek, az óra elteltével a kuktából forrón rászedem az előfőzött pacalt. Ha nem csíkozom fel előre, akkor ki kell hűteni, a pacal vissza keményszik(tapasztalat), és nem csináltunk semmit. Még kb. fél-egy órát főzöm az alapon, utánfűszerezem, közben a főzőlével pótolgatom a szükséges lét, így nincs ízveszteség, gyönyörű, sűrű szaftot kapok.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!