Darkdj kérdése:
Hogyan kell csomómentesre keverni a palacsintát?
Figyelt kérdés
2014. okt. 11. 00:53
1/9 anonim válasza:
Hát, nem csinálok nagy ügyet belőle. Bedobálom a cuccokat egy tálba, de a tejnek csak a harmadával kezdek. Én sima habverőt használok (vagyi Tupperware :) ), nem géppel keverem. Ha átkevertem ma hozzávalókat olyan nokedlitészta állagúra, akkor több adagban fokozatosan adom hozzá a többi folyadékot, és mindig jól átkeverem. Ez az egész nem tart tovább 5 percnél így kézzel sem.
2/9 anonim válasza:
én is turmixgéppel szoktam simára--csomómentesre keverni. ha esetleg nincsen otthon turmix géped, akkor van az a fanyelű spirálos drótszerűség, még azzal is jól össze lehet keverni a hozzávalókat.
3/9 anonim válasza:
En turmix geppel csinalom, de ha 8-as alakban kevered, garantaltan nem fog csomos lenni.
4/9 anonim válasza:
Nagyon egyszerűen.Mindent bele egy tálba,aztán kézimixerrel kavarom,öt perc alatt kész,csomómentes!
5/9 anonim válasza:
Nekem legjobban fakanállal sikerül.
De a lényeg: először a "szárazakat" kell az edénybe rakni, és a tojást, és nagyon apránként adagolni a tejet. Mielőtt egy újabb adag tejet öntenél hozzá, keverd mindig simára. Így érhető el a legjobb eredmény. Tapasztalatom szerint. (7 éves korom óta sütök palacsintát,tehát lassan 20 éves tapasztalattal rendelkezem e téren :) )
6/9 anonim válasza:
Regen ugy csinaltam hogy koNyhai szurpn atpasstiroztam, de nemreg vettunk ilyen habvero szeruseget vagy en.nemis tudom mi az, egy anyagbol hajlitott mintha eros dtotbol lenne az alja D betuhoz hasonlit es egy rugo van elhelyezve no avval szetkeverem simara minden.egybeonzok es oda.se neki
7/9 anonim válasza:
Lassan kell adagolni a liszthez a folyadékot és közben folyamatosan keverni fakanállal, majd kézi habverővel, persze tésztaszűrőn át is lehet szűrni, ha mégis marad benne.
8/9 anonim válasza:
Én simán a száraz cuccokhoz öntöm a tejet (annyit hogy a végeredmény nokedli sűrűségű legyen), összekeverem habverővel, majd hozzá a vizet. Sose volt még csomós.
9/9 anonim válasza:
Legtöbben még mindig hibásan csinálják amit könnyű elrontani!
Helyesen:
Először folyadék, utána a liszt
Fontos, hogy habverővel keverjük és ne fakanállal!
Elronthatatlan! ;)
/ Egy gyakorlott apa és egyben szakács;) /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!