2 tojásból hogyan csináljak palacsintát?
Figyelt kérdés
Részletes receptet irnátok nekem?2014. szept. 24. 13:09
1/3 anonim válasza:
Én évek óta ezt a palacsintareceptet használom, tökéletes. Számomra ez A palacsinta :) 1 tojást szoktam tenni 20 dkg liszthez.
2/3 anonim válasza:
2 tojás+8 kissé púpos evőkanál liszt, 1 dl tej, csipet só+ 2 ek. olaj és annyi (ásvány)víz, hogy sűrűbb tejszín állagú legyen a tészta. Botturmixszla keverd össze. Hagyd állni fél órát, ha kell még önts hozzá pici vizet.
3/3 anonim válasza:
2 tojás, nagy csipet só, 250 g liszt
Kicsit elkevered, majd apránként adagolva hozzáadsz kb. 4 deci tejet (mindig mielőtt hozzáöntenél egy újabb adaggal keverd simára). Végül hozzáadsz kb. 1 deci olajat.
Ha túl sűrűnek érzed, akkor még adhatsz hozzá tejet, vagy bubis vizet (ízlés dolga, ki mennyire szereti a vékonyan a tésztát)
Én így is szoktam pici olajat a serpenyőbe önteni, kb. minden 3. palacsinta alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!