SOS! Miért megy le a muffin aljára a töltelék sütés közben? Mivel lehetne ezt elkerülni?
Figyelt kérdés
2010. jan. 22. 16:41
1/5 anonim válasza:
Szerintem ott van valami gond a recepttel mert nem kellene lemennie a tölteléknek az aljára. Nem túl híg? Amúgy lisztezd be a tölteléket feltéve ha olyanról van szó mint dió,meggy,mandula stb. Ha ilyen puding vagy krém akkor sajnos nem tudok segíteni.
2/5 anonim válasza:
Sokféle muffin tészta recept létezik. Ha a tésztáját egy piskótához hasonlítom, abban biztosan a töltelék súlya miatt alulra lefolyik. Próbáld másik muffin tésztába tenni azt a tölteléket amit kiválasztottál.
3/5 anonim válasza:
Ha pl mazsolát teszek a süteménybe, előtte beáztatom és utána lecsepegtetem, leitatatom róla a vizet és lisztbe forgatom. Igy nem süllyed le. Nem tudom, hogy ez más tölteléknél is használ, próbáld ki.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
esetleg valami bevált recept?
2010. jan. 22. 17:02
5/5 anonim válasza:
2 bögre liszt
fél bögre kristálycukor
fél bögre olaj
fél bögre tej
2 tojás
2 cs vaníliáscukor
1 cs sütőpor
viszonylag kemény tészta, nem süllyed benne semmi, de a keverőgép feltekeri magára, szóval csak óvatosan. Szép nagyra nő, csúcsos, a teteje ki szokott repedni, de attól finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!