Hogy kell finom brokkolikrémlevest készíteni?
Én hasonlóan készítem, mint az elözö.
De a brokkolidarabokat a hagymáva együtt zsiradékon (igazi vaj - nem margarin - nagyon jó hozzá) fedö alatt puhára párolom. Csak egész kevés vízet teszek hozzá, sóval, örölt fehér borssal, örölt köménnyel és majorannával (esetleg pici cukorral) füszerezem, de mindenböl csak keveset, ne legyen túlfüszerzve.
Ha puha, akkor botmixerrel pürésítem - néhány darabot elötte félreteszek - , kevés tejjel vagy tejszinnel higítva, aig a megfelelö állagot eléri. A kivett brokkolirózsákkal, (vagy esetleg külön megpirított brokkolidarabokkal - az még ízesebb), pirított, esetleg sajtos zsömlekockákkal vagy ropogósra sütött baconcsikokkal tálalom.
Olívaolajon - vagy szezámmag, tökmag, egyéb olajon, amin szeretnéd - vajat olvasztasz fel, ebbe teszed az előtte apróbb darabokra felvágott brokkolit, fedő alatt kb. 5 perc alatt puhára párolod. FOkhagymát és újhagymát adsz hozzá, és ízlés szerint fűszerezed - pl. szerecsendió, gyömbér, citromfű, ahogy szeretnéd.
Felöntöd vízzel, kicsit többet, mint amennyire ellepi, 10-15 percet főzöd, majd leveszed a főzőlapról, botmixerrel pürésíted a brokkolit (1-2 szemet dekorációnak kiemelhetsz), visszateszed a lángra, és habtejszínnel felöntve még egyszer felforralod, majd forralva 1 percig kevergeted.
Tálaláskor friss parmezán sajttal szórod meg, vagy egy szelet gorgonzola sajtot is tehetsz bele, az is nagyon jól illik hozzá. Egy cseppnyi friss olajjal is meg lehet locsolni. Ha citromfüvet tettél bele, akkor pl. friss lime-és citromkarikákkal lehet tálalni, egy kis levet facsarva a tetejére. Mellé ropogósra sült kenyérkockák vagy baguette szeletek, egy kevés vajjal, vagy pirított sajttal rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!