Az normális, hogy mikor felteszem a húst főni, akkor piros lesz a víz a vértől?
Érdekes, nekem nincs ilyen problémám. Igaz, nem is eszem állati tetemeket.
"Valóban azt kérdezed, mi oka volt Pithagorasznak arra, hogy nem fogyasztott húst? Én részemről azon csodálkozom, hogy milyen véletlen folytán, és milyen elmeállapotban érinthette szájához az első ember az alvadt vért, és vehette ajkaihoz egy halott teremtmény húsát, és hogyan rakhatott az asztalra halott, áporodott testeket, és hogy merészelte élelemnek és táplálónak nevezni azt, ami kis idővel azelőtt még bőgött, kiáltozott, mozgott és élt. Hogyan képes egy személy kibírni azt a látványt, mikor torkokat metszenek el, bőrt nyúznak le és végtagokat tépnek ki a testből? Hogyan képes orra a bűzt elviselni? Hogyan nem undorodott meg attól a szennyeződéstől, ami salakkal való érintkezés, és az ezekből a sebekből származó nedvek és váladékok magába szívása eredményezett? Minden bizonnyal nem oroszlánokat és farkasokat eszünk meg önvédelem céljából, hanem éppen ellenkezőleg, ezekkel nem törődünk, viszont az ártalmatlan és szelíd állatokat lemészároljuk, akiknek nincs fullánkjuk vagy veszedelmes fogsoruk, amivel bánthatnának minket. Egy kevés hús kedvéért megfosztjuk őket a Naptól, a fénytől és életüktől, melyhez joguk van, születésüknél és létüknél fogva." Plutarkhosz
Nem tudom hol, és milyen húst veszel. Én cirka 20 éve főzök (igen, húst is), de ilyen gondom még sose volt hússal.
Egy esetben volt ilyen, mikor csirkecombot rántottam még nagyon régen, a forgójánál mindig véres maradt, na azóta nem sütök rántott csirkecombot, már vagy 10 éve.
Én elég sokszor járok így a csirkehússal, amit levesnek készítek.
Nem engedik ki belőle a vért, így benne marad.
Sokáig szoktam áztatni, többször átmosni, így csak kicsit lesz olyan a víz.
Amit itthon vágok, és kifolyatom belőle szinte az összes vért, avval nincs ilyen bajom.
Első, senkit nem érdekel, hogy vega vagy, nem kell térítgetni!
Kérdező: sokszor nekünk is, ez van, mi ezért leöntjük róla az első vizet.
6-os vagyok!
Szinte gondolt hogy a sparos húsról van szó,az mindig olyan,most is vettem combot és véres :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!