Hogy kell felhasználni a habtejszínt a tiramisuhoz?
Figyelt kérdés
Múltkor csináltam tiramisut, és a recept szerint kell bele habtejszín, de a receptleírás további részében nem volt benne, hogy mit kell vele csinálni, így bent maradt a hűtőben. Tojássárgájához kevertem a mascarponet, a fehérjét felvertem, összeöntöttem a kettőt és ennyi. A tojásfehérjéhez kell hozzáönteni a habtejszínt és úgy felverni? Köszi a segítséget2014. szept. 8. 11:58
1/6 anonim 



válasza:





Nem kell bele, bár biztos van olyan recept ami tesz hozzá.
2/6 anonim 



válasza:





Hivatalosan nem kell bele.
Én tojásmentes verziót szeretem csinálni, abba szoktam tejszínt tenni (habbá verve a mascarpone-hoz keverem)
3/6 anonim 



válasza:





Vagy tojással, vagy tejszinnel készitik. Ha valaki olyan naaaaaaaagyon retteg a szalonelátol, az késziti tejszinnel. Csak akkor naaaaaaagyon felviszi a zsirtartalmát.
5/6 bumbi02 



válasza:





Nem kell bele.
Ahogy írtad. TOjássárgáját habosra vered cukorral, hozzákevered a mascarponet, a fehérjét felvered, majd szépen finoman belekevered a tojásos mascarponeba. Én egy kevés rumaromával szoktam még finomítani, esetleg tört mogyoróval.
Habtejszín akkor kellene, ha hamis tiramisut csinálnál, tojás nélkül:)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :-)
2014. szept. 9. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!