Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű torta?

Egyszerű torta?

Figyelt kérdés
Holnap lesz az anyukám születésnapja, szeretnék neki tortát készíteni, de az a gond, hogy a süteménykrémek sohasem szoknak sikerülni nekem. Tudtok olyan receptet, ami egyszerű és finom, valamint elronthatatlan? Lehetőleg krémmel vagy valamilyen töltelékkel együtt.
2014. szept. 4. 20:03
 1/6 anonim válasza:

csoki torta??

tészta hozzávalók:-8 tojás

-25dkg liszt

-25dkg cukor

-1cs sütőpor

-3 ev kanál kakaópor

Krém:-25dkg margarin

-1cs pudingpor

-6 ev kanál cukor

-0,5l tej

-1 ev kanál kakaópor

Tészta elkészítése:a tojásokat szétválasztod.A sárgájához hozzáadod a cukrot.Habosra kevered.Utána hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet.Jól kikevered.Fölkevered a tojásfehérjéket és óvatosan hozzákevered a krémhez.Sütési hőfok:180 , idő:kb25 perc

Krém elkészítése:a pudingot a szokásos módon kell elkészíteni.Majd a vajat még melegen belerakni.

Miután kihűlt robotgéppel még egy kicsit át kell kevergetni és egy kanál kakaóport beletenni(így szebb lesz a színe) ha úgy érzed még rakhatsz bele cukrot.

Már csak föl kell vágni két vagy három fele a tésztát megtölteni és kész :)

Természetesen más fajta pudingporból is elkészíthető:)

Remélem tudtam segíteni:)

2014. szept. 4. 20:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Piskótatészta alap (2 vagy 3 réteg).

Ebbe ízlés szerint tehetsz, ami jólesik: én legtöbbször diót vagy meggyet teszek bele, esetleg kakaót vagy csokoládét.

A rétegek közé tehetsz lekvárt, a tetejére pedig tortabevonót.

Ha "bonyolítani" akarod, készíthetsz vaj alapú kakaós krémet (vaj, porcukor, kakópor, tojás).

2014. szept. 4. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Linzeralap: 30 dk liszt, 1 vaj, 1 tasak sütőpor, 1-2 evőkanál cukor vagy méz. Hideg vajjal dolgozz, de nem fagyossal. Összegyúrod az összetevőket vagy mixer spirálkavarójával dolgozd össze. Nem baj, ha száraznak találod. Terítsd ki, morzsold egy yenai tál aljába' kézzel nyomkodd egyenletesre. 180 fofon süsd
2014. szept. 4. 20:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocsi, túl hamar elküldte.

25 percig süsd. Miután kisse meghült, szorj rá gyümölcsöt. Mivel most ritka málnát, epret találni, használj meggy befőttet, vagy barackot. A tetejére készíts mascarpones tejszín krémet: porcukorral verd keményre egy tasak tejszínt (én a pennyből szoktam sissyt venni) és eddig szobahőmérsékleten tárolt mascarponeval kavard össze. Simítsd a gyümik tetejére. Ha nem sikerül tökéletesen egyenletesre, nem baj, szord meg egy kis kakaóval. Fogyasztás előtt 1-2 órát tárold hűtőben. Imádni fogja család. Nálunk egész nyároin ez volt a sláger.

2014. szept. 4. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és nem kell kivenni a yenaiból, hanem ebben kell tálalni. Késsel szeleteld a linzer miatt, amúgy konyhai lapáttal tudod kiszedni. Nem kifejezetten egy torta, de isteni édesség.
2014. szept. 4. 20:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2014. szept. 5. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!