óriási mennyiségű paradicsomból milyen egytálételt csináljak?
baromi sok paradicsom van itthon, de... a lecsót már unom, paradicsomlevest sem szeretnék.
tudnátok ajánlani jó egytálételeket, írnátok ötleteket, recepekteket - amikhez istentelen mennyiségű paradicsom kell? (és olcsó.) főleg ez a húsos fajta.
Húsgombóc paradicsomszósszal
Töltött paradicsom
Vagy fagyaszd le, főzd be lecsónak télen nagyon jó lesz az.
off: Adj nekem paradicsomot, én adok neked almát! :)
Egyébként én a helyedben eltenném télire! Tudod üvegben... Isteni finom akár inni magában, akár levesbe, akár töltött paprika szaftjába...
Továbbá:
-töltött paradicsom,
-paradicsom saláta húsok mellé,
-pizzafeltét,
ketchupot is főzhetsz...
Jó nagy kondér töltöttpaprika, ami nem fogy el belőle, kisebb adagokban lefagyasztod.
Amúgy a paradicsomokat is egy tálcán megfagyasztod, amikor már kemény, mint egy biliárdgolyó. akkor bezacskózod, és télen teljesen úgy mint a frisset használhatod. folyó melegvízzzel egy pillanat alatt lejön a héja, pár perc múlva deszkán darabolható és mehet a fazékba.
Érdemes mellé szeletelt paprikát is fagyasztani és akkor télen lesz lecsód.
Paradicsomos chutney-t csináltam a héten, elképesztően finom. Lényegében egy fűszeres-csípős paradicsomlekvár, a lényeg a paradicsom, meg a fűszerezés (csili, bazsalikom, bors...).
Én ezt a recpetet csináltam, némi változtatással:
Ha van más illő zöldséged (pl zöldhagyma), azt is keverhetsz bele.
Ebből is elrakhatsz pár üveggel, jó lesz húsok mellé, vagy simán kenyérre, esetleg pizzára-hamburgerbe-gyrosba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!