Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ioncserélt vizet fel lehet...

Ioncserélt vizet fel lehet használni Pl. Tea főzéséhez?

Figyelt kérdés

Mire kell odafigyelni, veszélyes lehet?

[link]

2014. aug. 27. 16:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
igazából nem tudom, a teához fel kell főzni az nem tudom mennyit számíthat, vagy mondjuk ha ele csapvíz ele ioncserélt
2014. aug. 27. 17:34
 12/21 anonim ***** válasza:
28%

Szia!

Az ioncserélt víz nem való ivásra! Az ioncserélt vizet ipari, valamint közlekedési eszközökben történő felhasználásra készítik olyan módon, hogy a víz keménységét meghatározó, általában karbonát ionokat valamilyen más sóra (általában nátriumra) cserélik le. Ebből a vízből aztán nem rakódik le a vízkő pl. az autók hűtőjének belső felületén.

A desztillált víz tulajdonképpen előállítása,a desztilláció a folyadék forrásban tartásán és a gőz cseppfolyósításán, lecsapatásán alapszik.

Van aki ilyen kúrát is tart...

Nem sok értelme van mert nem tudod távol tartani magad a környezetedben lévő és az egyéb táplálékokkal szervezetbe jutó szennyeződésektől.

Az ilyen víz fogyasztása elenyészően minimálisan (!) csökkenti a "káros-anyag"bevitelt.:)

2014. aug. 27. 17:39
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező itt nem a károsanyag bevitel miatt kérdezni, hanem csak az ételek íze miatt.

Legalább is engem tuti emiatt érdekelne,

mint mondtam az ásványvíz ami tisztább mint a csapvíz jobb tea-ízt eredményez, az ioncserélt pedig tisztább mint az ásványvíz, lehet attól még tisztábban lehet érezni mondjuk a tea vagy a kávé aromáját, a magamfajta ínyenc kísérletezők oda vannak az ilyesmiért.

Kérdés inkább az hogy akkor most egészségre átralmas vagy sem, mert ha nem akkor szerintem érdemes lenne kipróbálni egy tea vagy kávé erejéig :)

2014. aug. 27. 17:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Egészségre (mint nagyon sok minden) csak nagy mennyiségben való fogyasztásban lehet tartós hatása.Kis mennyiségben legfeljebb "megfuttat"(ha érted mire utalok:))...

A kávészalonokban valóban használnak tisztított vizet de az többször forralt(desztillált) mindenféle varázsedénybe lötyögtetett...:) de félre a vicc...

Tényleg megváltozik az aroma tőle,bár ahol én ittam ott egyébként is speciális kávé és tea készítmények voltak...

2014. aug. 27. 18:01
 15/21 anonim ***** válasza:
41%
Az ioncserélt víz ásványi anyag tartalma nem kevesebb mint a kiinduló csapvízé, csak nem kálcium, vas, magnéziumsók formájában, hanem nátrium és káliumsók képében van jelen. Nem étkezési célt szolgál, az íze se jobb! Ezért hülyeség az ötlet.
2014. aug. 27. 18:09
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmiféle varázsedény, meg többszörös desztillálás.

Csak hogy végre tisztába tegyük a dolgot, és befogjuk néhány dilettáns agyfosását, minden további nélkül fel lehet használni tea főzésre az ioncserélt vizet.

Már csak azért is, mert a legfullosabb tea - és kávéházakban is ugyanolyan kevert ágyas ioncserélő gyantával lágyítják le a csapvizet.

Ilyenekkel:

[link]

2 okból:

1 Mivel forró vízzel dolgozik, az gyorsan párolog a gép minden szabadon álló alkatrészéről, a lágy víz után pedig nem marad lerakódás.

2 A karbonátok telítettebbé teszik a vizet, meggátolva ezzel hogy minél több anyag tudjon beleoldódni, kávéból, teából, bármiből.

Ezért javasolja minden hozzáértő, hogy teát úgy kell főzni (ha csapvízből készül) hogy fel kell forralni, hiszen a forralással is kicsapódnak a karbonátok, jelentősen csökken a változó keménység.

Ezt követően pedig vissza kell hűteni a vizet arra a hőfokra, amit az adott tea, (vagy más növény, hárs, mate, stb) megkíván.

Az, hogy valaki ásványvízből jobbnak érzi a teát, annak köszönhető, hogy tele van ásványi sókkal, ami szó szerint "sósabb" ízt ad, nyilván nem sósnak érezzük, hanem teltebbnek, de a hatás ugyanaz, mint a sima konyhasónál: Kiemeli az ízeket, ízfokozó hatása van.

De ez attól még magának a víznek az íze, illetve az ásványi sók hatása.

Magából a teából kevesebb hatóanyag ázik ki.

2014. aug. 27. 18:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!#16

A "dilettáns agyfosás" nem vettem ám magamra.:)

Főleg mivel a varázsedény egyébként is viccesnek volt szánva...ugyi

Minden további vacakolás nélkül igazat adok neked...

Mindazonáltal szigorúan csak saját okulásodra picit(nem nagyon) olvasgass utána a ioncserélt és a desztilláció lehetőségeinek és elsődleges felhasználásainak.

Végül is akkusavval is lehet hajat mosni mivel csodásan eltávolítja a szennyeződéseket.

2014. aug. 27. 18:38
 18/21 anonim ***** válasza:

Az akkusavnak semmi köze a desztillációhoz, az akkumulátorba a sav hígítására kell desztillált vizet önteni... mint azt te is valószínűleg pontosan tudod.

Az meg hogy mire használják legtöbben, nem jelenti azt, hogy ezer más dologra ne lehetne használni.

Anyám a vasalóba önti a tesóm az ultrahangos párologtatóba, én lágy vizű díszhalakat tartok benne csapvízzel keverve, a kollégáim meg kávét főznek vele.

2014. aug. 27. 19:51
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia #18!

...Mostmár...na...

Tényleg ilyen korlátok közé szorítod az értelmedet...?Nem sikerül értelmezi az hozzászólásomat?

...ne bánts...:)de ha megengeded itt befejezem,mert kezdünk elkanyarodni a kérdéstől.

2014. aug. 27. 19:56
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem bántottalak.

Csak én is írtam valamit a válaszodra. Én nem találok ebben bántót, vagy kivetni valót.

Minden jót!

2014. aug. 27. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!