Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tartármártást...

Hogyan kell tartármártást csinálni?

Figyelt kérdés
2014. aug. 27. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kézi habverővel elkeverek 1 tojássárgáját 1ek mustárral, majd lassanként adagolva elkeverek benne 1dl olajat. Kis citromlével, sóval, borssal, cukorral ízesítem, végül egy kis doboz tejföllel is elkeverem.
2014. aug. 27. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell a majonézbe mustár.

Tojássárgáját megsózol, kicsit felvered fakanállal, majd csöppenként öntesz hozzá olajat. Jól elkevered, majd újra pár csöpp olaj. Ha már vajsűrűségú, akkor kell bele tejföl, mustár, pici cukor, és más fűszer.

Ha véletlenül több olajat öntöttél a sárgájához, és kicsapja az olajat , akkor egy másik tálban kezd előről. De most a tojáshoz az elrontottat add apránként.

2014. aug. 27. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

kár itt ezen vitatkozni,

-hisz a tartárt is millió féleképpen lehet csinálni,van akinek így ízlik-van akinek úgy ,

2014. aug. 27. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem csapódik ki , ha először a tojássárgát kikevered mustárral.
2014. aug. 27. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi midenkinek
2014. aug. 27. 09:42
 6/9 anonim ***** válasza:
65%
Tejföl,majonéz,kevés mustár és porcukor. Én igy szoktam,nem szeretem a tojásos változatot.
2014. aug. 27. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

"Tejföl,majonéz,kevés mustár és porcukor. Én így szoktam,nem szeretem a tojásos változatot."


Remek. És mi is van a készen kapható majonézben? tojássárgája és olaj! (gyakran kicsit "tartárosra" csinálják, de ez a kettő biztosan van benne). ;-)

2014. aug. 27. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
93%

"Nem kell a majonézbe mustár".

Nem is ez volt a kérdés, hanem hogyan kell tartármártást csinálni. A tartármártásba kell egy kevés mustár. Lényeges, hogy egyszerre édeskés és picit savanykás. Az már egy másik dolog, hogy van aki először is házilag készíti el hozzá a majonézt házi tojásból, vagy bolti majonézt használ alapul.

A tartár mindenesetre: majonéz, só, cukor, mustár, citromlé, bors, tejföl.

2014. aug. 27. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 *Victorique* ***** válasza:
18%
én is úgy készítem, mint a #6 -os hsz. arányokat nem tudom, kóstolgatni szoktam :) ja meg én teszek bele egy kevés borsot és szerecsendiót is.
2014. aug. 28. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!