Hogyan kell tartármártást csinálni?
Nem kell a majonézbe mustár.
Tojássárgáját megsózol, kicsit felvered fakanállal, majd csöppenként öntesz hozzá olajat. Jól elkevered, majd újra pár csöpp olaj. Ha már vajsűrűségú, akkor kell bele tejföl, mustár, pici cukor, és más fűszer.
Ha véletlenül több olajat öntöttél a sárgájához, és kicsapja az olajat , akkor egy másik tálban kezd előről. De most a tojáshoz az elrontottat add apránként.
kár itt ezen vitatkozni,
-hisz a tartárt is millió féleképpen lehet csinálni,van akinek így ízlik-van akinek úgy ,
"Tejföl,majonéz,kevés mustár és porcukor. Én így szoktam,nem szeretem a tojásos változatot."
Remek. És mi is van a készen kapható majonézben? tojássárgája és olaj! (gyakran kicsit "tartárosra" csinálják, de ez a kettő biztosan van benne). ;-)
"Nem kell a majonézbe mustár".
Nem is ez volt a kérdés, hanem hogyan kell tartármártást csinálni. A tartármártásba kell egy kevés mustár. Lényeges, hogy egyszerre édeskés és picit savanykás. Az már egy másik dolog, hogy van aki először is házilag készíti el hozzá a majonézt házi tojásból, vagy bolti majonézt használ alapul.
A tartár mindenesetre: majonéz, só, cukor, mustár, citromlé, bors, tejföl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!