Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejfölt helyettesíthetem...

Tejfölt helyettesíthetem vízzel vagy tejjel?

Figyelt kérdés

Ezt a pogácsát szeretném elkészíteni, de elhasználtam másra a tejfölt. Helyettesíthetö vízzel vagy tejjel?

Sajtos pogácsa :

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük

2014. aug. 26. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Két deci tejföl fontos összetevő egy pogácsában. tejjel esetleg és egy kis plusz vajjal a zsírpótlás miatt, de vízzel semmiképpen nem lenne jó.
2014. aug. 26. 16:59
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ
2014. aug. 26. 17:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és csak apránként adagolnám a többihez a tejet, mert teljesen más azért, mint a tejföl. jobb az óvatosság.
2014. aug. 26. 17:02
 4/5 A kérdező kommentje:
rendben, és még egyszer köszönöm a segítséget
2014. aug. 26. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:
A tejföl inkább a tejszínnel csereszabatos...
2014. aug. 28. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!