Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zöldségfelfújtak állaga...

A zöldségfelfújtak állaga belül sütés után mindig olyan krémes, főzelékállagú kell legyen?

Figyelt kérdés

Vagy én teszek bele pl. kevés lisztet, stb.?

1,5 éves gyereknek készíteném, aki kevés zöldséget fogad el. Valahol olvastam, hogy sütés után kockákra vágva szívesen megeszik, de eddig minden próbálkozásom eredménye, több recept után is az lett, hogy a közepe olyan lágy maradt, hogy azt nem lehetne sehogy sem vágni.Ízre mindegyik finom. Az arányokkal van a gond?


2014. aug. 26. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem írtad milyen recept szerint csinálod. Nekem a legegyszerűbb egyébként ha a párolt zöldségre ráütök tojást és az egészet beteszem a sütőbe. Ha van itthon tejföl, vagy sajt, azt is teszek rá, lisztet soha. Átsül teljesen.
2014. aug. 26. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én egy kis főtt rizzsel keverném össze a párolt zöldségeket, és azt önteném le tejfölös tojással, ami valóban jól összefogja.

a rizst általában kedvelik a gyerekek.

2014. aug. 27. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

A rizs tényleg jó ötlet, így ki fogom ismét próbálni.

Olyan 2,5 dl párolt pürésített zöldségkrémhez tettem 2 tojást, 1/4 csésze lisztet, fűszereket. A recept 1,5 dl tejből, 4 evőkanál vajból írt besamel mártást, ehhez került a liszt is. A tojásfehérje habbá verve a végén hozzá. Ezt sütöttem muffin formákban, 200 fokon, 30-40 percig. Krémes maradt a közepe, de át volt sülve, nem volt nyers ízű.

Én olyan receptet akarnék, ahol olyan piskóta szerűre sül át és késsel vagy kézzel kisebb falatokra téphető.

2014. aug. 27. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó a recepted, de szerintem nem muffinformában kellene sütni, hanem egy kisebb tepsiben vagy jénaiban elterítve. Akkor vékonyabb maga az anyag, és biztosan jobban összeállnak a bennelévő anyagok.

Én is vajazott jénaiban szoktam ilyesmit készíteni, mint már írtam rizzsel összekeverve, de van amikor valamilyen tésztával.

Mondjuk én nem picigyermeknek készítem, így sokszor egy húsos-zöldséges raguval keverem össze a rizst vagy a tésztát,rá a tejfölös-tojásos öntet, hogy jól átjárja. Ha van, én is megszórom reszeltsajttal, nagyon finom szokott lenni.

Ezt ha megsült kockákra vágva szoktam tálalni.

Remélem a picurkádnak majd megjön a kedve a zöldségekhez is, valamilyen formában:)

2014. aug. 27. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Még valami eszembe jutott. olyan tepsis krumpli féleség. szóval főtt krumplit vékonyra szelve lerakni egy kivajazott tepsibe, ezt leönteni a zöldséggel elkevert, (esetleg felvert tojáshabbal)palacsintatésztával. talán egy csipet sütőpor még lazábbá tenné a tésztát.

ezt is pirulásig sütni, és kockára vágni.

Én később, ha már a pici megszokta a zöldségek ízét próbálkoznék rendes borsóval, kocka répával, brokkolidarabkákkal is, hátha tetszene neki a színes zöldség az eredeti formájában is.

Tudom nagy türelem kell hozzá, de lehet, hogy megéri :)

Üdv.

2014. aug. 27. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!