Házilag kenőmájast, egyszerűen, de hogyan?
Tudom a google...van is sok recept, de engem az érdekelne,készített e már valaki ilyet?Ami jól sikerült, és egyszerű,és le is írná?
Van sok sertés ,és vaddisznómájam, ismerős vadászoktól kaptuk,de már unom a resztelt, rántott májat, ezért így szeretném hasznosítani.
Ebbe nem kell zsír, és egyszerű, finom. Természetesen a fűszerezést a saját ízlésed szerint változtathatod.
Hozzávalók:
40 dkg sertésmáj 10 dkg vaj 10 dkg füstölt szalonna 3 evőkanál olaj 2 evőkanál tejföl 1 fej vöröshagyma só bors
A hagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A májat csíkozd fel, és az apróra vágott szalonnával együtt add a hagymához. Öntsd fel pici vízzel, és párold meg. Hagyd, hogy lehűljön, és daráld le. A vajat a tejföllel alaposan keverd ki, majd add hozzá a ledarált májat is, és ízesítsd sóval, borssal. Hűtsd le, és már kenheted is a kenyérre.
Nem sok a kiló zsír a kiló májhoz, a máj nagyon száraz, ha nem teszel hozzá elég zsiradékot, nem tudod majd kenni a májast.
Én nem zsírral készítem, nem is egyszerű, de nagyon finom.
Hagymán (nem kell apróra vágni, elég cikkekbe) lepárolok kövérebb húst, legjobb hozzá a dagadó. Csak borsozom. Ha majdnem puha, hozzáteszem az előzőleg tejbe áztatott disznómájat, és összesütöm vele. Utána sózom, miután levettem a tűzről.
Kétszer ledarálom, még mielött kihűl, jobb lesz az állaga. Mustárral kikavarom, esetleg utánaízesítem. Én teszek bele kevés törött szegfűborsot, de mehet anélkül is, nem mindenki szereti.
Nálam a hús mennyiségre több, mint a máj.
Én leginkább csirkemájból szoktam, de sertésből is. ha vadhoz jutok, ki nem hagyom a házi májast.
Én nagyon egyszerűen készítem. Fél kiló májra egy közepes hagymát számítok, amit zsíron megdinsztelek,rá a máj és szépen puhára párolom, majd zsírjára sütöm.Közben főzök 2-3 keménytojást.
a hagymás májat, amit már borssal, majorannával is fűszereztem, húsdarálón ledarálom, utána tolom a főtt tojásokat.
Egy kis tejföllel lazítom, mustárt is teszek bele, és még utánfűszerezem, ha szükséges.
Ha vadmájhoz jutok, akkor 2-3 tört borókabogyót is teszek bele, nagyon feldobja.
Kellemesen krémes állagú, pikáns, nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!