Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házilag kenőmájast, egyszerűen...

Házilag kenőmájast, egyszerűen, de hogyan?

Figyelt kérdés

Tudom a google...van is sok recept, de engem az érdekelne,készített e már valaki ilyet?Ami jól sikerült, és egyszerű,és le is írná?

Van sok sertés ,és vaddisznómájam, ismerős vadászoktól kaptuk,de már unom a resztelt, rántott májat, ezért így szeretném hasznosítani.


2014. aug. 24. 07:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Én ezt a receptet készítettem el és nagyon jó lett:): [link]
2014. aug. 24. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen ,pont ezt néztem én is.De írják, hogy sok a kiló zsír hozzá...Szerintem is...meg a rozmaring...én só bors majorannával fűszerezném.
2014. aug. 24. 08:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ebbe nem kell zsír, és egyszerű, finom. Természetesen a fűszerezést a saját ízlésed szerint változtathatod.


Hozzávalók:


40 dkg sertésmáj 10 dkg vaj 10 dkg füstölt szalonna 3 evőkanál olaj 2 evőkanál tejföl 1 fej vöröshagyma só bors


A hagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A májat csíkozd fel, és az apróra vágott szalonnával együtt add a hagymához. Öntsd fel pici vízzel, és párold meg. Hagyd, hogy lehűljön, és daráld le. A vajat a tejföllel alaposan keverd ki, majd add hozzá a ledarált májat is, és ízesítsd sóval, borssal. Hűtsd le, és már kenheted is a kenyérre.

2014. aug. 24. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok a kiló zsír a kiló májhoz, a máj nagyon száraz, ha nem teszel hozzá elég zsiradékot, nem tudod majd kenni a májast.


Én nem zsírral készítem, nem is egyszerű, de nagyon finom.

Hagymán (nem kell apróra vágni, elég cikkekbe) lepárolok kövérebb húst, legjobb hozzá a dagadó. Csak borsozom. Ha majdnem puha, hozzáteszem az előzőleg tejbe áztatott disznómájat, és összesütöm vele. Utána sózom, miután levettem a tűzről.


Kétszer ledarálom, még mielött kihűl, jobb lesz az állaga. Mustárral kikavarom, esetleg utánaízesítem. Én teszek bele kevés törött szegfűborsot, de mehet anélkül is, nem mindenki szereti.


Nálam a hús mennyiségre több, mint a máj.

2014. aug. 24. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi.Még gondolkodom,melyiket próbáljam ki.Majd én is megírom,milyen lesz, ha kipróbáltam.:)
2014. aug. 24. 10:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én leginkább csirkemájból szoktam, de sertésből is. ha vadhoz jutok, ki nem hagyom a házi májast.

Én nagyon egyszerűen készítem. Fél kiló májra egy közepes hagymát számítok, amit zsíron megdinsztelek,rá a máj és szépen puhára párolom, majd zsírjára sütöm.Közben főzök 2-3 keménytojást.

a hagymás májat, amit már borssal, majorannával is fűszereztem, húsdarálón ledarálom, utána tolom a főtt tojásokat.

Egy kis tejföllel lazítom, mustárt is teszek bele, és még utánfűszerezem, ha szükséges.

Ha vadmájhoz jutok, akkor 2-3 tört borókabogyót is teszek bele, nagyon feldobja.

Kellemesen krémes állagú, pikáns, nagyon finom.

2014. aug. 25. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, és eszembe jutott nekem is, hogy egy kis szalonnás alappal kezdeni az egészet, tényleg nagyon nagyon jó ízt ad, főleg a szárazabb sertés, vagy vadmáj esetében.
2014. aug. 25. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!