Zsírt vagy inkább olajat használsz főzésnél?
Ma már rájöttek, hogy a zsír sokkal egészségesebb az olajoknál. A kókuszzsír meg társai csak drágák, és divatosak, de nem egészségesebbek.
Zsírral főzök. Csak azokat készítem olajban, amihez sok zsiradékot kell felforrósítani.
"Ma már rájöttek, hogy a zsír sokkal egészségesebb az olajoknál."
Ez nem igaz. A transz-zsírsavak, amik a hidrogénezett növényi olajokban vannak, azok valóban egészségtelenk, de a bolti napraforgó- vagy extra szűz olívaolaj nem ilyen, és jelenleg sem hiszi az orvostudomány károsabbnak az állati zsiradékoknál - sőt.
Arról nem is beszélve, hogy a magas koleszterinszint, szív-és érrendszeri problémák egy nagy előidézője, a telített és többszörösen telített zsírsavak hemzsegnek az állati zsírokban.
A hidegen sajtolt növényi olajak ezzel ellentétben kifejezetten jótékony hatású, telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.
Általában olajat használok.
Zsírt is szoktam néha, ha van kisült szalonnazsír itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!