Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zsírt vagy inkább olajat...

Zsírt vagy inkább olajat használsz főzésnél?

Figyelt kérdés
2014. aug. 16. 18:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Olajat használok, nem tudom, mitől lenne egészségtelen. :D Nyilván nem locsolom a kajára, csak amennyit nagyon muszáj. Zsírt nem használok, mert nem szeretem az ízét.
2014. aug. 16. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
26%

Ma már rájöttek, hogy a zsír sokkal egészségesebb az olajoknál. A kókuszzsír meg társai csak drágák, és divatosak, de nem egészségesebbek.

Zsírral főzök. Csak azokat készítem olajban, amihez sok zsiradékot kell felforrósítani.

2014. aug. 16. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

"Ma már rájöttek, hogy a zsír sokkal egészségesebb az olajoknál."

Ez nem igaz. A transz-zsírsavak, amik a hidrogénezett növényi olajokban vannak, azok valóban egészségtelenk, de a bolti napraforgó- vagy extra szűz olívaolaj nem ilyen, és jelenleg sem hiszi az orvostudomány károsabbnak az állati zsiradékoknál - sőt.

2014. aug. 16. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Arról nem is beszélve, hogy a magas koleszterinszint, szív-és érrendszeri problémák egy nagy előidézője, a telített és többszörösen telített zsírsavak hemzsegnek az állati zsírokban.


A hidegen sajtolt növényi olajak ezzel ellentétben kifejezetten jótékony hatású, telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

2014. aug. 16. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Általában olajat használok.

Zsírt is szoktam néha, ha van kisült szalonnazsír itthon.

2014. aug. 16. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
94%
Vegyesen, pörköltekhez és egyéb ételekhez ami megkívánja, libazsírt, sült húst mangalica zsírban sütöm le, egyébként olajat.
2014. aug. 17. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
Attól függ, mit főzöl. Lehet vegyesen is. Egyébként a zsír egészségesebb.
2014. aug. 17. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
mindenhez azt, ami illik hozzá. pörköltöt zsíron, rántotthúst olajban, olaszos ragut olivaolajon, a sütibe meg vajat teszek. másképp nem az igazi egyik sem. főleg a magyaros, paprikás kaják olajon.. hát..
2014. aug. 18. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
69%
Itt hatos, pont úgy csinálom, mint 18-as. :-)
2014. aug. 19. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!