7 rétegű tortáról tudvalaki információt adni?
Prince Regent torta
lapok:
8 db tojás
140 g cukor
140 g liszt
1 db vanília
50 g vaj
Fehérjét 70 g cukoral, felverjük.
Tojás sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, keverjük amíg a tojássárgája krémes/fehér lessz.
A tojás sárgáját a tojásfehérjét egy fakanállal (A legjobb egy lyukas fakanál) Óvatosan elkeverjük. A
lisztet is beletszitáltjuk lassan és ismét nagyon óvatosan elkeverjük. Az ovasztott vajat is óvatos belekeverjük. Az anyagot osszuk egyenletesen 7 sütőpapírra egy torta forma segítségével.
Süssük 180 ° C-on, 8-10 percig.
Csoki vajkrém:
400 g tej
1 cs csokoládé puding por
100 g csokoládé (vagy kevesebb)
400 g vaj
Főzzünk puding az összetevőkböl. Elolvaszuk a csokoládét benne. Lehűlés után keverjük a vajjal krémmé. Szükség esetén folyékony édesítőszerrel édesíthetö.
Körülbelül 70 g vaj krémre van szükség rétegenként.
Egy kis rumot vízzel hígítunk. A torta nedvességétöl függően a rétegeket, gyengén "illatositjuk".
A tortát most körülbelül 2 órát hidegre tesszük. Utánna körül pucoljuk a felesleges anyagtol, hogy szép sima legyen az oldala.
A maradék vajkrémmel a torta oldalát és tetejét simára kenjük. Ne túl vastagon
máz:
200 g csokoládé
100 g nugát (Nutella)
2 evőkanál semleges étolaj
A csokoládét gözön, keverjük az olajjal-és nugáttal, nagyon jó össze. A tortát tegyük egy rácsra.
Öntsük a kissé meleg mázat a tortára, egy hosszú késsel simitsuk el rajta. Az oldalát sem szabad elfelejteni. Majd rakjuk a máz megmerevedése elött a tortát egy tortatartóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!