Csak nekem nem jött be a bögréssüti? Nagyon sok pozitív véleményt láttam, hallottam róla, de nekem nem ízlett.
Valahony olyan nyers íze volt, vagy nem is tudom, kiéreztem a sütőport, pedig annyit tettem, amennyit a recept írt, és az állaga is jó lett. A felét ettem meg a sütinek, aztán eltettem későbbre, de nem kívántam meg, sőt, ha rágondoltam, kifejezetten taszított.
Senki más nem járt így?
Milyen bögrés süti volt? Nem egyformák, ahogy az ember ízlése sem :) Sőt, az alapanyagok is különböznek, most sikerült egy olyan rossz kakaóport venni, huhh.
Rég csináltam bögrés sütit, szerintem már nem tennék bele szódabikarbónát (nem használok sütőport, de amikor használtam, akkor is csipetnyit), az erősen tojásos mikrós sütik könnyedek anélkül is, ahogy tapasztaltam. Igaz, én rég nem használok lisztet, de a bögrés sütiket még ez sem zavarja :) Én alapvetően kedvelem őket, csak valahogy vannak még jobb egyszerű édességeim.
Jó alapanyagjaim voltak, pl. házi tojást tettem bele és holland kakaóport, meg nyírfacukrot.
Lehet, hogy majd még próbálkozom, mondjuk teszek bele gyümit, de az, amit megcsináltam, valami rém egyszerű recept volt, lehet, hogy az volt a baja, hogy túl silány.
Hm, pedig ezek jók, főleg a házi tojás, sose tudom megunni :) A kakaó pedig általános problémamegoldó nálam a sütiknél, aminek alapból nincs valami sok íze, az is egész OK lesz vele, ha nem is álomfinom.
De ha kiérezted a sütőport, az eleve elronthatta, vagy érezted, hogy a mellékíz nélkül se lett volna jó?
Olyan is van, hogy kétszer megcsinálsz valamit, legjobb igyekezeted szerint pont ugyanúgy s az egyik jó lesz, a másik nem... Nekem főleg a mikrózás ilyen, de a sütőben sült kenyereim (szinte mind ugyanazzal a recepttel és egy hosszú időszakon belül ugyanolyan lisztből készültek) is hol jobbak voltak, hol kevésbé. Trükkös dolog a sütés.
milyen bögrés süti? amit bögrében sütsz meg, vagy aminél a mérési alap a bögre?
én csak az uccsófélét ismerem megmondom őszintén neked.
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
a bögre és a tojás méretétől függően 1-2 tojás
1 csomag sütőpor (ha kicsi a bögre akkor sztem mehet bele fél)
némi olaj
amit még beleakarsz tenni (gyümi kókusz mák stb)
ezeket összekevered, beleöntöd egy tepsibe oszt megsül hamarba.
amúgy mitől jobb a nyírfacukor mint a sima répacukor? ezt nem tudom megérteni
Majd még kísérletezek, köszönöm az ötleteket. :)
Arra bögréssütire gondoltam, ahol a bögrében sül a süti.
A nyírfacukor azért jobb, mint a répacikor, mert sokkal kevesebb kalória van benne, és 100%-ban természetesebb.
Nyírfacukor: Úgy tudom, hogy azért durva ipari folyamattal készül, a kókuszcukor a természetesebb, viszont a GI indexük alacsony, s igen, a nyírfacukornak a kalóriatartalma is alacsonyabb. Nem mellékes, hogy a fogaknak kifejezetten jót tesz, a fogkrémemben is az van. S egész kellemes, szőlőcukorízű :) (A termelői vegyes virágmézzel van egy árban, ha jó helyen vesszük őket.)
Van, aki nem bírja valamiért, legalábbis nagy mennyiségben, bár sosem értettem, miért használna az ember sok cukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!