Van egy kis túróm, kb.120 dkg. Mit csináljak belőle?
Érett túró ! nem gyors, de nagyon különleges étel,régi sváb borkorcsolya, főleg kocsmákban lehetett kapni, büdös túrónak vagy büdinek is becézték . igaz, hogy ezt valaki vagy imádja, vagy képtelen megenni, ugyanúgy mint a pálpusztai sajtot.
Érett túró : a túrót mély tálba tedd,(lehetőleg fedelesbe) összekevered sóval, őrölt pirospaprikával és egy teáskanálnyi szódabikarbónát teszel bele. ha megvan akkor csomagold be az edényt jó pár réteg újságpapírba, és tedd be állandó hőmérsékletű helyre,meleg helyre. én az ágyneműtartóba teszem mindig a tartalék paplanokba bugyolálva. kb 3-4 nap és kész. kinézetre, szagra gusztustalan, ...de az íze nagyon különleges és finom!vajjal is lehet keverni ha kész.
120 dkg???? Az rengeteg :)
- Túrós palacsintába töltelék
- Túrós csusza
- Túróegér: a túródhoz keversz 15 dkg lisztet (eredetileg a túró is 15 dgk lenne, de ennyi "kilengést" elbír a recept), fél zacskó sütőport, 1 tojást és annyi tejfölt, hogy nokedlitészta állaga legyen. Közepesen forró olajba teáskanállal galuskákat szaggatsz és pirosra sütöd. Szép nagyra dagad, kiadós, finom édesség és nagyon gyorsan kész van! Eheted porcukorral vagy baracklekvárral is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!