Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy kis túróm, kb.120...

Van egy kis túróm, kb.120 dkg. Mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
2 napja lett elővéve a fagyasztóból, úh meg kéne csinálnom magamnak... Vmi gyorsat és finomat szeretnék :)
2010. jan. 12. 18:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Körözöttet. Gyors és finom, legalábbis én nagyon szeretem.
2010. jan. 12. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
100%
A tojást felvered..és összekeverdevele a túrót és raksz bele cukrot.. Sztem finom^^ Ponotsan nemtudom hogy mennyi tojás kell bele:$ Sztem 2..vagy 1 :$
2010. jan. 12. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
Mákosbeiglit.
2010. jan. 12. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Összekeverném pici cukorral és egy tojás sárgájával, és kaláccsal megenném, ha valami édesre vágynék, vagy körözött, azt még nem csináltam, nemtudom hogy kell :)
2010. jan. 12. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinálj belőle? Egyértelműen túrórudit! :D
2010. jan. 12. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Kapros-túrós lepény!:)
2010. jan. 12. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Érett túró ! nem gyors, de nagyon különleges étel,régi sváb borkorcsolya, főleg kocsmákban lehetett kapni, büdös túrónak vagy büdinek is becézték . igaz, hogy ezt valaki vagy imádja, vagy képtelen megenni, ugyanúgy mint a pálpusztai sajtot.

Érett túró : a túrót mély tálba tedd,(lehetőleg fedelesbe) összekevered sóval, őrölt pirospaprikával és egy teáskanálnyi szódabikarbónát teszel bele. ha megvan akkor csomagold be az edényt jó pár réteg újságpapírba, és tedd be állandó hőmérsékletű helyre,meleg helyre. én az ágyneműtartóba teszem mindig a tartalék paplanokba bugyolálva. kb 3-4 nap és kész. kinézetre, szagra gusztustalan, ...de az íze nagyon különleges és finom!vajjal is lehet keverni ha kész.

2010. jan. 12. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

120 dkg???? Az rengeteg :)


- Túrós palacsintába töltelék

- Túrós csusza

- Túróegér: a túródhoz keversz 15 dkg lisztet (eredetileg a túró is 15 dgk lenne, de ennyi "kilengést" elbír a recept), fél zacskó sütőport, 1 tojást és annyi tejfölt, hogy nokedlitészta állaga legyen. Közepesen forró olajba teáskanállal galuskákat szaggatsz és pirosra sütöd. Szép nagyra dagad, kiadós, finom édesség és nagyon gyorsan kész van! Eheted porcukorral vagy baracklekvárral is.

2010. jan. 12. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Kőrözöttet és hozz nekem is :)
2010. jan. 13. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!