Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti milyen ételeket kívántok...

Ti milyen ételeket kívántok meg nyáron? Miket szoktatok készíteni?

Figyelt kérdés
Minden lehet leves,főétel,köret. Gondolom senki se vágyik ilyenkor egy kis töltött káposztára ebbe a melegbe, vagy tévedek?
2014. júl. 31. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Én a hideg gyümölcslevest egész nyáron bírnám enni! :) Meg cukkini, patiszon, padlizsán, ezek rántva, imádom őket, frissen melegen, ha ez van, akkor nem is csinálunk hozzá köretet, annyit meg bírunk enni belőle :D
2014. júl. 31. 11:37
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

Egesz evben konnyueket eszem, a magyar konyha 'remekeit' messze kerulom, nem is nagyon ismerem oket, mert anyukam irtozott a zsiros-magyaros fogasoktol, igy nalunk nem is keszultek.

Mindig igyekszem frissen vasarolni, szezonalis termekeket, es ez nyaron fokozottan igaz. Nagyon gyakran eszunk:

Zoldsegkremleveseket hidegen

Grillezett zoldsegeket, halakat, csirkemellet es gombat

Olasz tesztafeleket zoldseges martasokkal, pestoval, tengeri herkentyukkel

Rizottokat (spenottal, spargaval, sutotokkel osszel, kagyloval, gombaval)

Zoldsegszuflet, turoszuflet

Fozelekeket (kivetel a bab, kaposzta, lencse)

Zoldsegpureket csirkemellel, halakkal

Zoldsegpuffancsokat hazi martasokkal

2014. júl. 31. 11:38
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Ugyan azt mint télen. Húst minden mennyiségben, rengeteg elkészítési módon. Mindegy mi az csak legyen benne hús is.
2014. júl. 31. 11:39
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Amire épp kedvem van, évszaktól függetlenül. a múltkor ez marhapörkölt volt, de most, hogy említed a töltött káposztát, hát már azt is jó rég ettem, de jó volna.

Nálam inkább az a baj, hogy sok ételt, mikor szezonja van rá se tudok nézni, mikor meg már sehol se kapni, vagy csak aranyárban, akkor meg megenném. Pl. most mikor eperszezon volt talán ha 2 szemet ettem, most meg úgy megenném.

De az mondjuk kétségkívül tény, hogy nyáron valahogy gyakrabban van salátás vacsi nálunk, de ez inkább ahhoz vezethető vissza, hogy nagyon meleg van a konyhában, ha nem főzök akkor is, így inkább olyasmit választunk, amivel nem fűtünk be még jobban.

2014. júl. 31. 11:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
én sült csirkemellet szoktam csinálni párolt keleti zöldséggel, és gyümölcslevest :)
2014. júl. 31. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha megkívánom a töltöttkáosztát, akkor nyáron is megcsinálom. Nem főzök zsírosan, nálunk nem egy zsírban úszó vastag rántásos nehéz étel, a kellemes savanyúsága pedig kimondottan üdítő.

Egyébként nyáron sok könnyű főzeléket készítek idényzöldségekből, sok gyümölcslevest, gyümölcsmártást,

rántott zöldségeket, grillezett zöldségeket és rengetegféle salátát.

Lecsó, töltöttpaprika, zöldségkrémlevesek stb, ami adja magát frissen a szezonban.

Természetesen ilyesmiket télen is főzök bármikor, de akkor nyilván fagyasztott alapanyagból.

Ilyenkor kihasználom a friss piac adta lehetőségeket.

2014. júl. 31. 15:58
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én télen is egészségesen és könnyű fogásokat készítve étkezem, nem vagyok híve a zsíros vagy nehéz ételeknek.

Maximum annyiban különbözik, hogy nyáron jobban húz a szívem a friss, citrusos vagy savanykás ízek felé (pl. ilyenkor jobban fogy a karalábé, zeller is), mint télen.

2014. júl. 31. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
töltött paprika hidegen. karfiol párolva. paradicsom kiló számra. húst csak akkor ha megkivánjuk. télen bepótóljuk.
2014. aug. 8. 17:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ!:)
2014. aug. 9. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!