Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki aki jol tud sutni...

Valaki aki jol tud sutni hogyan kell piskotat sutni? Mik a hozzavalok meg azokbol mennyi?

Figyelt kérdés
2014. júl. 29. 16:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Mondjuk egy normál méretű tepsihez kell:

6 tojás

6 evőkanál cukor (nem kell nagyon púpos, de ne is legyen lapos)

6 evőkanál liszt

fél csomag sütőpor.

Egyébként ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor.

A tojássárgáját fehéredésig kavarod a cukorral.

Felvered a tojásfehérjét - akkor jó, ha a felfordított tálból nem pottyan ki.

A tojássárgás cukorhoz belekevered a lisztet és a sütőport

Ez idáig egy nagyon sűrű massza lesz, amibe bele kell keverni óvatosan a habot.

Kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kell sütni (nálunk a gázsütőn 6-os fokozat, a villanyban 180 fokon sütném)

Ami fontos, hogy az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.

Kb. 20-25 perc kell neki, de fogpiszkálót ha beleböksz, és már nem ragad rá a tészta, akkor jó

2014. júl. 29. 16:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Most nemrég próbáltam ki egy új receptet, és mit mondjak, eddig ez a legjobb, más receptekkel pl. képtelen voltam jó piskótatekercsnek valót sütni, ez meg jó lett.

3 tojás

40 g xilit

40 g teljeskiőrlésű liszt

1 teáskanál sütőpor.

A tojásokat elkezdtem habbá verni, mikor már lágyan habos, hozzáadtam a cukort, és ezzel tovább vertem, amíg fehér habbá nem vált. A lisztet és a sütőport összekevertem, majd óvatosan a tojáshabhoz kevertem.

Tepsibe sütőpapírt raktam, beleöntöttem a piskótát, kicsit elsimítottam, hogy mindenhol egyenlő vastagon legyen.

180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt sült meg

2014. júl. 29. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!