Valaki aki jol tud sutni hogyan kell piskotat sutni? Mik a hozzavalok meg azokbol mennyi?
Mondjuk egy normál méretű tepsihez kell:
6 tojás
6 evőkanál cukor (nem kell nagyon púpos, de ne is legyen lapos)
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor.
Egyébként ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor.
A tojássárgáját fehéredésig kavarod a cukorral.
Felvered a tojásfehérjét - akkor jó, ha a felfordított tálból nem pottyan ki.
A tojássárgás cukorhoz belekevered a lisztet és a sütőport
Ez idáig egy nagyon sűrű massza lesz, amibe bele kell keverni óvatosan a habot.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kell sütni (nálunk a gázsütőn 6-os fokozat, a villanyban 180 fokon sütném)
Ami fontos, hogy az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.
Kb. 20-25 perc kell neki, de fogpiszkálót ha beleböksz, és már nem ragad rá a tészta, akkor jó
Most nemrég próbáltam ki egy új receptet, és mit mondjak, eddig ez a legjobb, más receptekkel pl. képtelen voltam jó piskótatekercsnek valót sütni, ez meg jó lett.
3 tojás
40 g xilit
40 g teljeskiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor.
A tojásokat elkezdtem habbá verni, mikor már lágyan habos, hozzáadtam a cukort, és ezzel tovább vertem, amíg fehér habbá nem vált. A lisztet és a sütőport összekevertem, majd óvatosan a tojáshabhoz kevertem.
Tepsibe sütőpapírt raktam, beleöntöttem a piskótát, kicsit elsimítottam, hogy mindenhol egyenlő vastagon legyen.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt sült meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!