Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet készíteni húsgombócb...

Mit lehet készíteni húsgombócból? Töltött paprikán és töltött káposztán kívül.

Figyelt kérdés
A héten túl sok húsgombócot készítettem a töltött paprikához. Lefagyaottam a maradékot, de túl kicsi a mélyhűtőnk, nehezen fér el. Szóval szeretném a héten felhasználni, de a töltött káposztát nem nagyon szeretjük. Van valakinek ötlete?
2010. jan. 10. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Főzzél csorbát!


Káposztalé-leves székelyesen recept

Kategória:

Levesek


Hozzávalók:

kb.1 kg húsos(de nem zsíros)sertéscsont

0,5 kg darált sertéshús

3-4 szál sárgarépa

1 fej hagyma

2 szál petrezselyemgyökér

2 ek.olaj

1 ek.liszt

2-3 gerezd fokhagyma

néhány szemesbors

só,bors,pirospaprika ízlés szerint

1-1,5 l savanyúkáposztalé

2-3 ek rizs


Elkészítés:

A csontokat bô hideg vízben,kevés sóval fôni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabokra vágott zöldséget és a hagymát.Addig fôzzük,amíg minden megpuhul,ekkor átszûrjük, a húst leszedjük a csontokról és a sárgarépa darabokkal visszatesszük a levesbe.A darált húst sóval,borssal,pirospaprikával,zúzott fokhagymával ízesítjük,kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.Hozzáadjuk a rizset is,és készre fôzzük.Világos,paprikás rántással berántjuk,és hozzáadjuk az elômelegített káposztalét,és mégegyszer felfôzzük a levest.


Tanácsok:

A sóval érdemes vigyázni,nem kell sok hozzá,mivel a káposztalé ált.elég sós.

Káposztalevet lehet kevesebbet is belefôzni,tálaláskor meg külön kínálni,így mindenki kedvére savanyíthatja a levest.

Jó étvágyat!:)

2010. jan. 10. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
És ha natúr főzöd? Tehát húsgombóc paradicsomszósszal és főtt burgonyával?Én sem szeretem a töltött paprikát, de ezt így igen.
2010. jan. 10. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

- húsgombóleves

- töltött karalábé

2010. jan. 11. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
finom, ha csinálsz egy pörkölt alapot és belefőzöd a kicsit apróbb gombócokat, lehet utána tejfölözni is, főtt tésztával tálalni.
2010. jan. 11. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! ha szeretitek a zöldségeket csinálhatsz rakottkelt,rakott zöldbabot, rakott karfiolt. jó sok tejföllel a tetején esetleg reszelt sajttal nagyon finomak.

üdv:-e-

2010. jan. 11. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Arab és mediterrán térségben zsenge szőlőlevélbe töltik a húsgombócot.
2010. jan. 11. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

próbáld ki, hogy bepanírozod, mint a fasírtgolyót :S

nem tudom, csak egy ötlet volt...vagy!!Csinálj bolognai szószt, csak úgy vízzel,kicsit hígabban, úgyis elfő belőle és tedd bele a gombócokat, hadd rottyanjon egyet, főtt tésztával....én kipróbálnám:)

2010. jan. 11. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

14:07-es vagyok

Azt nem írtad, hogy nyers-e vagy főtt! Mert ha nyers akkor fasírtnak, ha főtt, akkor szósszal:)

2010. jan. 11. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!