Írnátok nekem olcsó ételeket? 15 ezer ftom van 16 napra.
rizses egytálételek
csőben sültek
Levesek (paradicsom, csont, tojás, krumpli...)
Rizseshús (több rizzsel, kevesebb hússal)
Tarhonya hússal (ugyanígy kevesebb hússal)
Mákos/grízes/túrós/sajtos tészta
Lecsó
Milánói/bolognai spagetti
Rakott krumpli
Bundás kenyér, tojásrántotta
Különféle szendvicsek (meleg-hideg)
Fasírt krumplival/rizzsel, paradicsomszósszal
Paprikás krumpli
Paradicsomos káposzta
Krumplifőzelék
Tojásos nokedli
A 2 es válaszoló mindent leírt szinte. Annyit fűznék még hozzá hogy próbálj járni a helyi üzletekbe minél többe ha van szabad 1-2 órád és nézd meg mi mennyibe kerül. Ha megoldható próbálj venni olcsón több kiló kenyeret és amennyit bírsz fagyassz le majd kiolvadásnál tedd be a sütőbe egy 15 percre és olyan lesz mintha frissen sütötték volna.
Esetleg olcsóbb tésztákból is tankolj be a tésztás kaják laktatóak valami szósszal keverve és hamar elkészülnek plusz olcsóbbak is. Meg ha végképp nagy a gáz próbálj ismerősökkel beszélni nincs-e feleslegbe zöldségük vagy valami amit tudnának adni. Tudom ciki így koldulni de vészhelyzetbe ha már ennivalóra sem telik akkor mindent meg kell ragadni sajnos. 2 éve én is így csináltam az utolsó pár ezer forintomból kellett megoldanom a kajánkat 12 napra. Ha jól tudom 7 ezer forintom volt rá amit a barátnőmmel ügyesen be kellett osztanunk és hiába vásároltunk olcsón, nem volt elég ez az összeg pedig abba a kritikus időszakba még a cigiről is lemondtam meg a kávéról is. Sőt a munkahelyem az akkori nem fizetett bérletet és sokszor gyalog jártam be hogy a buszjegy árát inkább kajára költhessem, igaz hogy 1 órával korábban kellhettem és sétáltam vagy 500 percet, de nem volt más lehetőségem, még a munkahelyemre nem is vittem kaját olyan is volt. A barátnőm meg cukor beteg így neki elő volt írva hogy mikor mit mennyit kell egyen plusz az inzulin adag is, és nem tehettem meg hogy ő kaja nélkül marad betegen, amit meg tudtam azt én beszereztem magamnak ismerősöktől. Volt olyan is abba az időszakba hogy egy negyed rúd párizsit vittem összesen meg 2 db 3 napos zsemlét és azt ettem egész nap reggeltől estig. Az kemény időszak volt. De túl éltük szerencsére.
tejfölös tészta - 500ft 2 napra elég 1cs tészta 1 nagy tejföl,
paradicsomos káposzta 1200ft és legalább 10 adag lesz belőle 1kg darált hús 1 fej káposzta, só,bors, 1kicsi sűrített paradicsom)
fasírt - 1kg hússból szintén rengeteget tudsz csinálni csinálj hozzá rizst v párolt káposztát olcsó és sokat lehet csinálni
most ennyi jutott eszembe hirtelen
paprikás krumpli
palacsinta
hirtelen ennyi jutott eszembe
Na végigolvastam mindent, nem láttam még a húslevest. (Farhátból, az íze ugyanolyan, csak hús nem lesz sok hozzá)
Én régen nagyon bírtam anyám házi melegszendvicskrémjét, vagdalt húst kevert mustárral és borssal, azt rakta a kenyérre. Sokkal jobb az íze, mint a melegszendvics krémeknek.
A rántott leves nagyon olcsó és laktató, kömény helyett mehet bele bármilyen zöldfűszer ha nem szeretik a gyerkőcök:
A legolcsóbb boltban kapható párizsiből is lehet finomat csinálni: felkockázod, majd egy kis olajon átforgatod, fűszerezed (majoránna, bors, kakukkfű pl.) és ez megy a tésztára, rizsre.
Így eső után sok gombát is találni, a gyapjas tintagomba szinte mindenhol előfordul, de kevesen tudják, hogy az egyik legfinomabb ehető gombánk és összekeverni sem lehet másik fajtával, isteni pörköltet szoktam belőle főzni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!