Mi ez az étel? Tudom nem sok látszik, de hátha.
Szintén paradicsomos húsgombócra tippelek, de a rossz megvilágítás helyett inkább a par.püré kispórolását okolnám a szín miatt.
...Ezek után kérdés, húsból mennyi van a gombócban? -
Menzás egyéb, ("nem hízlalda ez" besorolású,) közétkeztetési intézményben készített húsgombóc paradicsom mártással:
- a húsgombócban több a rizs, mint a hús, valahol a 60-40 % a rizs a javára
- a paradicsom mártásban, vagy több a rántás, mint kellene, de inkább tippelek arra, hogy az u.n. "paradicsomos krumpli", amiben a krumplit összetörték, ettől lett ez a csodálatos szín.
Az elso ami eszembe jut, azt nem irom le azt hiszem.
A hivatalos neve menzas paradicsomos husgomboc. Nem kaposztadarabok vannak a tetejen, hanem a bőrösödes latszik a szoszon.... a 'husgomboc' inkabb kenyergombocra tippelek, a husgombocba a menzan rizs van/latszik, de itt az sem. Igen, ez kenyergomboc.
Hááát, nagyon bizarr kinézete van., Aki ilyen paradicsomszószt készít, azt eltiltanám a konyhától.
Esetleg valami almaszósz/gyümölcsszósz is lehet, a gombóc sem valami bizalomgerjesztő.
Akárhol adták eléd, valami neve csak volt :D
"Aki ilyen paradicsomszószt készít, azt eltiltanám a konyhától. "
Ezt azért te se gondoltad komolyan!
Egy menzán kb 7 forintból kell kihozni egy paradicsommártást.
A "vanból" a hülye is tud főzni! Főzz a semmiből, meglátnám, mire jutnál.
Ha azért kapnád a fizetésed, hogy kihozd a keretből mennyiségre adott kaját, te is ilyeneket csinálnál... már ha lenne benne néhány évtized rutinod.
Anélkül viszont valószínűleg téged tiltanának el a konyhától.
Van némi rálátásom az anyagi részére, meg arról is tudnék mesélni, milyen bizniszek mennek a beszállítók és a gazdasági igazgatók között, szóval mindennek megvan az oka.
Azt viszont biztosra tudom mondani, hogy az esetek 99%-ában pont a szakács az utolsó, akin a minőség múlik!
Az azért tanulta a szakmáját, hogy a lehetőségekből kihozza a maximumot. Ha ilyenek a feltételek, ilyen a végeredmény.
És sokkal nagyobb kihívás a szarból várépítés, mint ha szabadon lehet használni bármilyen alapanyagot.
Nem azért van jobb kaja egy 4 csillagos szállodában, mert jobb a szakács. Hanem azért mert 15-ször annyiból főz.
En azert nem mondanam, hogy egy etel finomsaga a legkevesbe mulik a szakacson. Attol jo a szakacs, hogy a legegyszerubb alapanyagokbol is izletesen foz. Mi vagyunk az elo peldak erre. A nagymamam 3 hozzavalobol is olyan etelt keszit, amirol hetekig aradozunk, anyum viszont szegenykem egyszeruen nem tud jol fozni, hiaba vasarolja a legkulonlegesebb, leginyencebb hozzavalokat. Egyszeruen nem sikerul jol elkeszitenie.(ezt o is bevallja:))
Egyszoval:igenis nagyon sok mulik a szakacson!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!