Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tesztek s pörköltbe, paprikásb...

Tesztek s pörköltbe, paprikásba fokhagymát? És a körözöttbe?

Figyelt kérdés

Boldogult (zalai) anyósom tett bele, ízlett is. De a mi pesti családunk soha nem tesz a disznó- marha- vagy borjúpörköltbe, bár a körözött szerintünk is jobb vele, mióta kipróbáltuk.

Ti hogy vagytok ezzel? Melyik vidéken, hogy csináljátok?

Köszönöm a válaszokat! :)

2014. júl. 24. 13:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%
A tegnap 16:19-es vagyok, köszi!
2014. júl. 25. 13:52
 12/18 anonim ***** válasza:

Én mindig teszek a pörköltbe zúzott fokhagymát, de csak a végén, mielőtt lezárom, akkor előtte fél órával.

Sosem a hagymával együtt pirítom, mert hamar megkeseredik és rossz lesz tőle a kaja íze.

Szabolcsból vagyok.

2014. aug. 19. 09:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Pörköltbe mindig teszek, még a csirkébe is, de körözöttbe nem, abba csak hagymát, köményt, pirospaprikát.
2014. aug. 19. 15:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi imádjuk, úgyhogy még a zöldborsó főzelékbe is teszünk. Próbáljátok, ki, nagyon megdobja.
2014. okt. 10. 17:54
 15/18 A kérdező kommentje:

Én is teszek fokhagymát a cukorborsóba, lencsébe, általában minden főzelékbe. Mi is nagyon szeretjük, ahogy már írtam is.

A spenót meg egyenesen ehetetlen/ízetlen fokhagyme nélkül.

Viszont jobban szeretek habarni mint berántani, vagy - mint pl. a zöldbabnál -, rántás éa habarás nélkül, síma vajon megpárolni a fózelékeket.

2014. okt. 11. 09:40
 16/18 anonim válasza:
33%

Üdvözlet!

Tegyük rendbe elöször is ezt a vidék, főváros kérdést! Debrecen, Miskolc,Szeged, Nyíregyháza,Pécs mi a fenétől lenne vidék?! Mikor egyrészt ezek Megyeszékhelyek! És egyetemvárosok! És igen, Nyíregyháza is egyetemváros lett! Egy orvos barátom, Budapestről- Nyíregyházára jött az Egyetem kórházba, azt mondta, fogalmazzunk úgy hogy nem a főváros! De ez nagyon nem vidék! Vidék minősîtés alatt, mezőket, parasztházakat,állattartó életet élő embereket érünk! Nos! Fokhagyma! Engem nem érdekel a sznobság, hogy a pörkölt só, bors! Nálam jön a fokhagyma kötelezően! És nem belefőzöm hanem habarásként megy! Ennyi.

2016. jún. 11. 10:25
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindeggyik pörköltbe teszek 3-4 gerezd fokhagymát, nagyon jó ízt ad a disznó és szárnyaspörkölteknek is, körözöttbe nem, abba csak hagymát.
2016. jún. 12. 07:12
 18/18 anonim válasza:
51%
Nem tudom, én a fokhagymát szoktam pörköltel ízesíteni
2019. jan. 6. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!