Tudtok egyszerű és jól bevált sütiket mondani? (Többi lent)
Sziasztok! ;)
Eredetileg Oreo kekszet szerettem volna készíteni,meg is volt hozzá minden,csak margarinból van kevés.
Mindegy,nem lényeges.
Visszatérve a kérdésre,tudtok valami finom édes süti receptet amihez nem kell túl sok minden?
Van itthon; tej,habtejszín,egy kevés margarin,liszt,cukor,ilyenek.
Előre is köszi a válaszokat!;)
Ja és ha lehet,olyat írjatok,ami ne ilyen piskótás,hanem valamiféle keksz,ilyesmik.
Kefires:
- 150 g kefir, 12 ek. liszt, 6 ek. cukor, 1 sütőpor, 1 vanilincukor, 2 tojás -> ezeket összekevered
- bele fél kefires doboznyi olaj
- lisztezett-zsírozott tepsibe öntöd és mikor már nem ragad a villára, kész
- én tettem bele kakaóport (kb. 2 ek. volt itthon), meg fahéjat, a végén pedig cukrozott almát sütöttem rá
Palacsinta:
- 2 dl szóda, 2 ek. joghurt, 12,5 dkg liszt, 2 tojás, 4 ek. oil, só, cukor -> ezeket összekutymolos és olajozott sütőben kisütöd (kb. 6-7 lesz belőle)
Muffin:
- 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 1 tojás habosra
- bele 250 ml tej, 1 bögre cukor, 100 ml oil
- végül gyümölcsök (én fahéj+alma+csoki) tetszés szerint
- tűpróbáig sütni
De csináltam már pizzás párnákat leveles tésztából.
- 1 csomag leveles tésztát kinyújtasz (kb. 2-3 mm-re), négyzeteket vágsz belőle (nekem 18 lett)
- elkészíted a belevalót
- minden négyzet egyik felére teszel egy kanálkányit, és összehajtod (én simán ráhajtottam, de lehet pl. batyut formázni)
- a szélét vizes kézzel összenyomkodod és a tetejét felvert tojással (vagy tejjel) lekened
- olajozott-lisztezett tepsiben készre sütöd
Nekem nincs sütőpapírom, ezért az olajozott lisztezett tepsi :D
Kókuszos zabpehely keksz
15 dkg liszt
15 dkg zabpehely
10 dkg cukor
2-4 tk. méz(ízlés szerint)
12,5 dkg olvasztott margarin
5 dkg kókusz reszelék
Sajnálom még nincs vége a receptnek csak valamiért elküldte.
A folytatás:
1 tk. szódabikarbóna
tej vagy víz
Ezt összekeverjük, a masszából dió nagyságú golyókat formázunk és enyhén lelapítjuk. A kekszekbe lehet aszalt gyümölcsöket, csokit, stb. rakni. 180 C-on 8-10 percig sütjük. Miután a sütőből kivesszük elég puha (bár én melegen szeretem a legjobban) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!