Dinnyés sütemény, vagy valami dinnyés finomság érdekelne. Milyen ilyen receptek vannak?
Dinnyés felhőkarcolók
Hozzávalók: 7 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 2 evőkanál olvasztott vaj, só
A töltelékhez: 2 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 25 dkg Mascarpone (vagy krémsajt), 1 darabka gyömbér, 1-2 evőkanál whiskey (whisky is jó), 2 fél sárgadinnye (különböző), 5 dkg sózatlan pisztácia, porcukor a szóráshoz
Forrás: Magyar KonyhaA palacsintához a lisztet edénybe szitáljuk, sót és a cukrot hozzáadva alaposan elkeverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a tejet, és a tojásokat, végül a vajat. Jól elkeverjük, 20 percig pihentetjük. Sütünk belőle 8 palacsintát.
Elkészítjük a tölteléket: a krémhez a cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. A sajtot is hozzáadva sima krémet készítünk. Hozzáadunk egy evőkanál reszelt gyömbért, és ízesítjük a whiskey-vel. A sárgadinnyéket meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk őket. A pisztáciát durvára aprítjuk. Minden palacsintát megkenünk 1-2 evőkanál sajtkrémmel, elosztjuk rájuk a dinnyét és a pisztáciát, feltekerjük, megszórjuk őket porcukorral, hidegre tesszük, citromfű levélkékkel díszítjük.
Állítva, tornyokként tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 2600 kJ/620 kcal
Dinnyés, csokoládés tortácska
Hozzávalók: 12 kiszúrt, 8 cm átmérőjű piskótalap, 5 dkg fehér csokoládé, 3 lap zselatin, 1 db kicsi gyömbér, 2 db körtedinnye (Pepino), 25 dkg cukor, 1 gombóc citromfagylalt, különböző húsú sárgadinnyék, citromfű levélkék a díszítéshez
Forrás: Magyar KonyhaA szokásos módon 2 cm vastag piskótatésztát sütünk. Kihűlés után 8 cm-es átmérőjű karikákat szúrunk belőle.
A csokoládét összetörjük, kisebb edényben, gyenge tűzön felolvasztjuk. A piskótakarikákat megkenjük vele. A gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgadinnyék magját eltávolítjuk, húsukból gömböket vágunk ki. A maradék dinnyét meghámozzuk és a megmaradt gyümölcshúst a cukorral és a gyömbérrel együtt pürésítjük (turmixban).
A zselatint néhány percre vízbe áztatjuk, kivéve belőle, egy kis edényben gyenge hőn hagyjuk, hogy feloldódjon. Akkor lehúzzuk a melegről, kevergetés közben kihűtjük. Hozzáadjuk a dinnyepürét, elkeverjük, majd a piskótakarikákra kenjük a masszát. Hűtőszekrényen kihűtjük.
A megkocsonyásodott dinnye tetejére citromfagylalt-gombócokat rakunk, majd a dinnyegolyókat ráhalmozzuk. A citromfű leveleivel díszítjük mennyei tortácskáinkat.
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 600 kJ/140 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!