Patiszon, Krumpli, Zöldboró? Mihez kezdenétek ezekkel?
van jó néhány kg krumplim, 2 nagyobb patiszonom, meg 1-2 kg kifejtett zöldborsóm. Akad még tészta, liszt, tojás, fűszerek.
Rántani nem akarok, főzeléket sem....:/ De nem akarom,h a patiszon s a krumpli rám rohadjon.
Krumpli: Paprikás krumpli, burgonyakrémleves (pl. zsályával, vagy épp fokhagymásan, vagy mondjuk roquefort sajttal), zöldséggel töltött tejszínes krumpli, krumplifánk/krumplilángos/tócsni, brassói, rakott krumpli
Zöldborsó: zöldborsós rizottó, zöldborsós-petrezselymes pestós tészta, zöldborsókrémleves, curry zöldborsóval, krumplival...
A patiszont nem szeretem, arról nem nyilatkozok :)
Ha mindet egyszerre akarod felhasználni, akkor az egyikből legyen leves, a másik kettőből főétel körettel :)
Zoldborsobol nagyon finom a zoldborsopure es zoldborsokrokett (elobbi halakhoz, toltott gombahoz es feher husokhoz, utobbi barmilyen sult
hushoz koretnek), es a tejszines-gombas-zoldborsos ragu csirkemellfalatokkal is.
Krumplibol nalunk nagyon nepszeru a tepsis krumpli, ami igy keszul: Jenait alaposan kikenek kokuszzsirral es ket reteg szeletelt, felig fott
krumplit retegezek bele. Natur joghurtot osszekeverek lehetoleg friss zoldfuszerekkel es leontom vele a krumplikat, epp, hogy ellepje nagyon vekonyan. Ezutan lefedem az egeszet paradicsomszeletekkel es vastagon beboritom mozzarellaszeketekkel (akar ket retegben is teheted ezt is!). Mehet a sutobe, amig a sajt alatt a martasban jol osszeparolodnak, osszesulnek az alapanyagok. A vegen grillre kapcsolok, hogy a sajt legfelso resze megpiruljon es kesz is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!