Maradt cukkinim és rántani nem szeretnémmert már unalmas. VAn valakinek ötlete, hogy mit tudok belőle készíteni?
Nagyon szeretem a cukkinit, ezerfele modon kiserletezem vele, ezek izlenek a legjobban eddig:
Cukkinikremleves
Cukkiniroszti (mint a sima roszti, csak krumpli helyett cukkinibol)
Cukkinikrokett
Cukkinipure (ez lehet koret, de piritossal is nagyon finom)
Tepsis cukkinichips hagymaval sutve, olivaval spriccelve
Tepsis cukkiniszeletek paradicsommal es sajttal sutve
A kovetkezo probalkozasom majd egy sutemeny lesz, mert sok erdekes recepttel talalkozom.:)
egy lábasban piríts meg egy kis fej vöröshagymát. miután megpirult rakj rá egy kevés őrölt piros paprikát. ezután add hozzá a releszelt cukkinit,majd borssal és sóval ízesítsd.
ezután egy kis tálba rakj kb. 15dkg margarint(ez a cukkini mennyiségetől is függ!!) adj hozzá mézet és friss apróra vágott mentalevelet.
a megpárolt hagymás cukkinit add hozzá a vajas,mézes,mentához és keverd el alaposan(akár botmixerrel is).
pirítóskenyérre kenve nagyon ízletes,de húsokhoz is talalhatjuk szószként. :)
Töltött cukkininek rengeteg variációja létezik. "Tex-mex" (bab-kukorica-chili), "olaszos" (paradicsompüré-bazsalikom-oreganó), tojásos, bulguros, köleses - és akkor ezekben még nincs is hús.
Ez is kedvenc nálunk: [link]
Párolva, tésztán is nagyon finom (vöröshagyma, fokhagyma, bazsalikom kötelező - tejszín, sonka opcionális).
- Lecsóhoz is jó
- Összerakni tejfölösen krumplival, darált-hússal, vagy éppen kolbásszal, mint a "rácpontyot".
- Lereszelve mint a prószát megkavarni és serpenyőben kisütni,
- fasírozottnak összegyúrni és úgy megsütni akár gombócban,
- tepsiben, főtt tojással megtöltve, mint a stefániát...
Én tegnap chilis cukkinis barna rizst csináltam. Nagyooon finom lett.
A lesózótt, lecsöpögtetett, apró kockára vágott cukinnit pici kókuszzsíron (lehet olaj is) megdinszteltem raktam rá chilit és kifőtt barnarizssel összekevertem.
Zsenge salátacukkiniből szoktam húsok mellé köretet készíteni. Héjastól nagyobb kockákra vágom, és egy kis vajon megpárolom. még az elején teszek rá pár csepp citromlevet /ecetet, így nem fő szét, kicsit roppanós marad.
Vagy csak simán megszórom friss finomra vágott kaporral és melegen adom húsok mellé, vagy kapros-fokhagymás tejföllel esetleg natúr joghurttal összekeverem, de ilyenkor jól behűtöm.
Egyébként nálunk is a mások által már leírt, szinte minden változat előfordul:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!