Gyors mandulatisztítás?
Van két éves mandulám, most szeretnék héj nélkül darálni belőle egy sütibe.
Meddig áztassam, hogy lejöjjön a héja, és meddig szárítsam, hogy darálható legyen?
Hát... tényleg nem vagyok szakértő, de úgy látom más nem akar válaszolni...
Szóval szerintem meg szokták pirítani. De talán kiszárítva is jó lehet...
Hát az a szomorú helyzet, hogy kipróbáltam 10 szemmel, hogy leforráztam a kihűlésig áztattam a vízben.
meg sem moccan a héja, de majdnem mind eltörött.
Biztosan a lelke is kiszáradt már, elég régi, de amúgy meg finom.
Most azt fogom csinálni, hogy mint a diót ledarálom, és abba lesz forgatva a kekszes-meggyes csokigolyó, mert a párom nem eszi meg a kókuszt.
E helyett gondoltam fehér mandula reszelékre, de ebből nem lesz fehér :)
Köszönöm szépen mindenki válaszát !
Ja, most látom Te voltám mind a három:D nem baj, három pacsit kaptál.Egy mandulás golyót is küldök gondolatban :)
Szióka :)
Tudom, már túl vagy rajta, de azért tanács:
addig kell a forrásban lévő vízben tartani, amíg megráncosodik a héja. Akkor gyorsan lehűtöd, és szinte kicsúszik a barna héjból, ha megszorítod egy kicsit. És szinte azonnal száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!