Esetleg ismer valaki olyan habcsók receptet, aminek a közepe is megszilárdul? És olyasmi lesz mint a bolti?
Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!2014. júl. 3. 18:02
1/6 anonim válasza:
Nem igazán a recepten múlik, hanem az apró trükkökön elkészítés közben: minél kisebb és laposabb a habcsók, annál könnyebben megszilárdul a közepe is, és ami a legfontosabb: nem sütni, hanem szárítani kell, kb 50 fokon, legalább 10 órát. ezt úgy éred el, hogy nyitott sütőajtó mellett sütöd, ami viszont nagyon sok energiát vesz el...
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot sikerült megcsinálni :) Aprókat csináltam, abból sokat és a közepe is megszilárdult :)
2014. júl. 4. 16:49
3/6 anonim válasza:
Én nem tartom nyitva állanóan a sütő ajtaját, hanem 5 percenként sarkig kinyitom pár pillanatra, majd visszacsukom. A 60 fokra állított hőlégkeveréses sütőben kb. három óra alatt készen van.
Megszárad a magas habcsók és a karácsonyi habkarika is.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kipróbálom :)
2014. júl. 11. 20:16
5/6 anonim válasza:
Ha túl gyorsan sütöd, akkor nincs mentség, szétfolyik... A habcsókot tényleg inkább szárítani kell alacsonyabb hőmérsékleten. Ha nincs spéci sütőd, akkor a nyitva hagyott ajtó helyett érdemesebb lenne egy aszalógépet venned (körülbelül 10 pénz). Az kifejezetten szárításra van, és mivel baromi drága az aszalt gyümölcs, és kénnel kezelik, ezért ezen a téren is hasznát tudnád venni...
6/6 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet :) Köszönöm. Én is szeretem nagyon az aszalt gyümölcsöt :)
2014. júl. 15. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!