Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Esetleg ismer valaki olyan...

Esetleg ismer valaki olyan habcsók receptet, aminek a közepe is megszilárdul? És olyasmi lesz mint a bolti?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!

2014. júl. 3. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán a recepten múlik, hanem az apró trükkökön elkészítés közben: minél kisebb és laposabb a habcsók, annál könnyebben megszilárdul a közepe is, és ami a legfontosabb: nem sütni, hanem szárítani kell, kb 50 fokon, legalább 10 órát. ezt úgy éred el, hogy nyitott sütőajtó mellett sütöd, ami viszont nagyon sok energiát vesz el...
2014. júl. 3. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot sikerült megcsinálni :) Aprókat csináltam, abból sokat és a közepe is megszilárdult :)
2014. júl. 4. 16:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tartom nyitva állanóan a sütő ajtaját, hanem 5 percenként sarkig kinyitom pár pillanatra, majd visszacsukom. A 60 fokra állított hőlégkeveréses sütőben kb. három óra alatt készen van.

Megszárad a magas habcsók és a karácsonyi habkarika is.

2014. júl. 11. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kipróbálom :)
2014. júl. 11. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl gyorsan sütöd, akkor nincs mentség, szétfolyik... A habcsókot tényleg inkább szárítani kell alacsonyabb hőmérsékleten. Ha nincs spéci sütőd, akkor a nyitva hagyott ajtó helyett érdemesebb lenne egy aszalógépet venned (körülbelül 10 pénz). Az kifejezetten szárításra van, és mivel baromi drága az aszalt gyümölcs, és kénnel kezelik, ezért ezen a téren is hasznát tudnád venni...
2014. júl. 15. 03:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet :) Köszönöm. Én is szeretem nagyon az aszalt gyümölcsöt :)
2014. júl. 15. 19:17

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!