Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halszálka ellen valami házi...

Halszálka ellen valami házi praktikát ismertek?

Figyelt kérdés

Hogyan lehetne szálkátlanítani azokat a halakat, amikben elég sok van, például keszeg, kárász, stb.

Szeretem a sült halat, de a szálkák miatt nehéz megenni.

Köszönöm!


2014. jún. 30. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Ezért szokás törtkrumplival enni, mert az magába szedi a kis szálkákat, mint a gyurma, aztán ha lement, a gyomor majd elintézi.
2014. jún. 30. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

én speciel úgy szoktam elkészíteni, hogy a kárászt/keszeget bevagdosom és besózom sütés előtt 4-5 órával és hűtőbe rakom. Sütés előtt beforgatom paprikás lisztbe és olajsütőben (fele zsír-fele olaj) megsütöm. A só a 4-5 óra alatt amig a hütőben áll, elgyengiti a szálkákat és az olajsütőben úgy átsül hogy ropogós lesz. Én 15 éve csinálom így a kárász/keszeg sütést és még soha nem volt olyan hogy a szálka miatt szitkozódtam volna hogy a torkomon akadt :)


Bár az az igazság hogy én a kisebb szálkákat lenyelem (természetesen ezt nem a fenti elkészítési módnál, hanem pl. halászlében a pontynál vagy domolykónál stb. főve, rántva, levesben, párolva stb. módon elkészítve), nem szálalom annyira mint sokan, erre mondják hogy halat tudni kell enni :) Hetente 4-5 alkalommal eszem halat, de soha nem volt problémám a szálkával.


A lényeg hogy a só és a felhasználás előtti előkészítés sokat segít a szálka problémán

2014. jún. 30. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sütés előtt nagyon sűrűn kell -éles késsel- beirdalni.

[link]

2014. jún. 30. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2014. jún. 30. 21:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Sűrűn és mélyen kell bevagdosni ami átvágja a szálkákat, majd bő, forró olajban ropogósra kisütni.
2014. jún. 30. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Marczis László válasza:

Én horgász vagyok, és el is szoktam a halat készíteni.

A halat sűrűn beirdalom. A hasüregnél a hát felé onnan a farok felé alul felül. Az irdalás során érezni és hallani lehet ahogy a szálka sorokat elvágjuk. Paprikás lisztben megforgatjuk ropogósra sütjük. Még melegen finomra összetört fokhagymával megkenjük.Próbálja ki.

2014. júl. 1. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. júl. 7. 23:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!