Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor csináljam meg?

Mikor csináljam meg?

Figyelt kérdés

mamám születésnapja lesz szombaton. nagy buli lesz,éppen ezért kell sokat sütnöm.

csinalok neki egy rigó jancsi tortát,kókuszgolyót,madártej szeletet.szerintetek mikor csináljam meg ezeket? a tortát holnapra gondoltam. a kókuszgolyót ma megcsinálhatom? nem szeretnék holnapra hagyni mindent.

2014. jún. 26. 04:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Mehet ma a kókuszgolyó, persze :)

A többi sütit nem ismerem, azokról nem tudom megmondani mennyire macerásak, időigényesek, érdemes-e ma nekiállni.

2014. jún. 26. 07:05
 2/10 anonim ***** válasza:
A tortákat előző nap csináld meg, kókuszgolyó helyett én inkább valami sósat sütnék, hiszen édes lesz elég.
2014. jún. 26. 07:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Én várnék a kókuszgolyóval legalább holnapig, mivel az hajlamos kiszáradni, akármennyire is letakarja az ember. A madártejszelet és a torta viszont szerintem már ma elkészülhet, mivel a süteményeknek kell 1-2 nap, hogy összeérjenek az ízek és az állag is megfelelő legyen.
2014. jún. 26. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Vasárnap du csináltam kókuszgolyót, semmi baja nincs még tegnap is ettük.Semmi romlandó nincs benne, ha pedig elég lekvár, rumaroma, meggylé van benne nem szárad ki.

fedeles műa. dobozba is teheted, abban garantáltan nem fog kiszáradni.

de igazad van, ha ma megcsinálod, mert bármilyen egyszerű is, kibigyerészni a sok kis golyót, bizony idő kell hozzá.

2014. jún. 26. 09:20
 5/10 A kérdező kommentje:
koszonom mindenkinek! lesz sajtosrúd, és lesz pogácsa is. ez nem rég jutott eszünkbe. akkor ma megcsinalom a kókuszgolyót meg nézek egy könnyebb/gyorsabb/egyszerű krémes sütit. ha tudtok ilyet szivesen fogadom!!
2014. jún. 26. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem van egy kedvencem, nagyon régi családi recept. Szerintem ez is beleférne még a mai napba, szombatra is finom lenne, mert napokig isteni (már, ha marad belőle ) olyan finom, hogy egy tortával felér.

Parfé szelet :

HV tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 tojás, 4 ek. méz,10 deka durvára vágott dió, 1 cs.sütőpor.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pár csepp citromlével/ecettel kemény habbá verjük.

A sárgákat a cukorral, a mézzel, habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.

Ezután lazán belekeverjük a felvert kemény habot.

egy kb 40 x 25-ös tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Villával beleszúrunk a közebébe, ha nem ragad, akkor kész. Azért figyelni kell rá, mert a méz miatt hamar barnul.

ha megsült vizes konyharuhára tesszük a tepsit és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Míg sül lehet kezdeni a krémet. fél liter tejet odateszünk lassan forrni, belefőzünk 5 púpozott evőkanál búzadarát. addig főzzük, míg az edény falától el nem válik.

ezt is hagyjuk teljesen kihűlni. (én a spájzban a hideg kőre teszem )

25 deka vajat /rámát 25 deka porcukorral, 1 van. cukorral habosra keverünk, majd a kihűlt darával egyenletes sima krémmé keverjük. (géppel dolgozunk )

ezt a finom sűrű krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára.

Tetszés szerinti csokimázzal bevonjuk, de én nem szoktam ezzel bajlódni ( a mumusom )hanem olvasztott csokival egy kanál segítségével össze-vissza meglocsolom,megcirmozom, és nagyon szép a fehér krémen.

Vizes késsel szép kockákra vagy szeletekre vágja a férjem :)

Tényleg nagyon finom érdemes kipróbálni.

üdv:)

ui: sós rudacska receptem is van, ami nagyon sokáig eláll.

ha gondolod szívesen leírom.

2014. jún. 26. 12:01
 7/10 A kérdező kommentje:
6-os! koszonom szepen. mindenkepp megcsinalom!! nagyon jol ""hangzik"". varom a sosrud receptet.
2014. jún. 26. 12:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Írom is :)

30 deka liszt, 25 margarin vagy 20 deka zsír, (felesben is jó )10 deka reszelt sajt bele a tésztába, 6 ek. hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet. só ízlés szerint. Ennyihez kb egy jó teáskanálnyi, de érdemes megkóstolni.

a zsiradékot apróra vágjuk és elmorzsókáljuk a liszttel. utána mehet bele minden hozzávaló és összegyúrjuk. fél órát pihentetjük, majd 1-1,5 centis lappá nyújtjuk. derelyevágóval kb 1 centis csíkokat vágunk, amiket 5-6 centisekre darabolunk.

lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal, szezámmal, köménnyel tetszés szerint.

előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük.

nem szabd túl közel tenni egymáshoz, mert megnőnek sülés közben.

ebből is elég sok lesz, három tepsibe szoktam elpakolni, hogy gyorsan tudjam cserélni.

de annyira jó, hogy érdemes dupla adagban elkészíteni.

Nagyon finom ropogós, igazi rágcsa.

Bármit is sütsz, sok sikert és kívánom, hogy nagyon jól sikerüljön a szülinapi buli :)

2014. jún. 26. 12:40
 9/10 A kérdező kommentje:
kedves utolso. koszonom szepen! megcsinaltam isteni finom! szep napot!
2014. jún. 27. 07:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök, hogy sikerült, neked is a legjobbakat kívánom:)
2014. jún. 27. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!