Hogy kell zúzás rizst készíteni napközis módra?
Nálam a rizseshús nem piros!! (ha esetleg az oviban sem piros...)
Apróra vágott hagymát dinsztelek, beleforgatom a karikára szelt répát-gyökeret, + a feldarabolt husit, (=zúza, csirkehús, sertéscomb, akármi) átforgatom, felengedem vízzel, só (+ egy kis őrölt bors,) + apróra vágott
petrezselyem és készre-főzöm. Van aki ilyenkor már az előre megfőzött rizst csak hozzákavarja.
Én valamivel bővebb lében főzöm meg az előbbieket, és a nyers rizst kavarom bele, pár percig forralom, majd lezárva alatta a gázt, beborítva, megvárom, míg a rizs megdagad benne.
Mindenképpen kérdezz rá a kisgyerkőcre, hogy piros vagy nem, nehogy csalódás érje.
Az unokámra rákérédeztem, milyen szokott náluk lenni, igaz más elsős volt, de tudta, hogy mit kérdezek.
Azt mondta, hogy finom puha zuzahusi volt benne, meg répakocka és borsó és fehér színe volt, és a rizs is finom puha volt. (ezek az ő szavai )
Egyszóval szerintem valami rizottószerűre készítik a menzait.
3-as vagyok!
Persze a borsó!
Ha nyers, akkor már az elején belerakom a többi zöldséggel együtt, ha viszont üveges konzerv, akkor pedig csak a legvégén.
Ha nem mondjátok, el is felejtem írni!
Elvileg nem lehet rajta semmi hártya, de gyakorlatban előfordulhat (sárgás ) tehát alaposan át kell vizitálni, ha kell megtisztítani, megmosni és úgy felvagdosni.
Remélem csirkét vettél, mert pl a pulyka napestig főne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!