Hogyan lehet olyan piskótát sütni, amit fel lehet tekerni?
Ilyen charlotte tortához hasonló piskótát akarok, de olyat ami nagyon puha és könnyen fel lehet tekerni. Láttam egy képet, amin egy csomó fekete piskótalapot megkentek fehér krémmel, és egymás után feltekerték, és egy nagy tekercs lett, felállították, alá meg fölé tettek még egy-egy kerek piskótalapot (nem muszáj) és ilyen hosszában csíkos fekete-fehér tortát kaptak, amikor szeletelték. Baromi jól nézett ki. Csak a piskóta tök korom fekete volt, és még azt is kérdezem, hogy azt hogy lehet? Nyilván kakaóporral olyat nem lehetne, csak nagyon-nagyon sokkal, akkor biztos tintahal tinta volt? Köszi előre a választ.
13/L
Nagyobb tepsibe tedd, hogy vékony legyen a tészta és 200 fokon süsd rövid (10-12 perc) ideig. Amikor megsült, azonnal borítsd nagyon enyhén nedves ruhaszalvetára és tekerd fel, és így, feltekerve várd meg, amíg kihül.
A szintezést nem tudom, valószínüleg tintahatinta, de nem biztos.
Szia! Én még melegen 2-3-szor fel-le tekerem, utána kihűlve se törik (csak a vége egy kicsit, azt le szoktam vágni összeállítás után). Akkora tepsiben sütöm, ami az egész sütőt kitölti, 6 tojásból, kb. 2,5-3 cm vastag lesz emlékeim szerint.
Amúgy a kakaóporok között is nagy különbség van, a holland kakaó sokkal barnább, mint az olcsóbbak. De teljesen fekete azzal sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!