Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sose sütöttem semmi ilyet...

Sose sütöttem semmi ilyet még, nincs konkrét receptem?

Figyelt kérdés

Nincs pudingporom, lisztből szeretnék krémet csinálni.

Nem sokat, mivel csak 3 deci tejem van, vízzel hígíthatnám.

Málnából facsart levet is szeretnék bele tenni.


2014. jún. 22. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Én csak olyat tudok, amit vajas / margarinos cukros krémmel kell kikeverni.A tejet kiegészítheted fél literre vízzel és málnalével, majd lassan felmelegíted. 5 evőkanál lisztet simára keversz benne habverővel, majd addig főzöd, míg az edény falától el nem válik. ha teljesen kihűlt akkor

kell összekeverni a cukros vajkrémmel. Általában 20 dkg vaj 20 dkg porcukor, egy cs. van. cukor.

ezt a krémet sok süteménybe bele lehet tölteni, vagy egy tésztaalapra rákenni, csokimázzal bevonni.

2014. jún. 22. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a részletes leírást is.
2014. jún. 22. 16:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Szívesen:) van egy finom mézes-diós kevert tészta alapom, ha érdekel, arra rá lehetne kenni ezt krémet, és - gondolom málnád van- azzal kirakni.Írj, ha érdekel szívesen leírom, nagyon egyszerű és finom.
2014. jún. 22. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Jól hangzik ez így együtt, ezek az ízek, leírhatod.
2014. jún. 23. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Szívesem megosztom Veled, mert tényleg nagyon finom.

HV: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 evőkanál méz, 4 tojás,10 deka durvára vágott dió, 1 csomag sütőpor.

A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük,hozzáadjuk a mézet, a diót és a sütőporos lisztet.

a 4 tojás fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a mézes-diós masszába.

sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és hagyjuk egyenletesen elterülni, hogy egyforma vastag legyen.

kb 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük, de figyelni kell rá, mert a méztől hamar sül alul felül.

ha a beleszúrt villára nem ragad, akkor már kész.

a tepsit vizesruhára tesszük, és teljesen kihűtjük a tésztát. utána bármire használható , akár tortaalap is lehet.

Nekem ez a parfé szelet alapja, amire a már korábban megírt krémet szoktam tenni, és olvasztott csokival meglocsolni cirmosra.

De a krémet én nagyon sokszor búzadarával készítem, fél liter tejhez 5 jó evőkanél búzadarát főzök keményre, majd kihűlés után keverem géppel össze a vajas/cukros kikevert krémmel.Szép fehér vastag, de könnyű, stabil krém, amit a tésztára kenek.

A tészta olyan finom, hogy magában is megállja helyét.

Biztos vagyok benne, hogy nem bánod meg, ha egyszer kipróbálod:)

2014. jún. 23. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!