Sose sütöttem semmi ilyet még, nincs konkrét receptem?
Nincs pudingporom, lisztből szeretnék krémet csinálni.
Nem sokat, mivel csak 3 deci tejem van, vízzel hígíthatnám.
Málnából facsart levet is szeretnék bele tenni.
Én csak olyat tudok, amit vajas / margarinos cukros krémmel kell kikeverni.A tejet kiegészítheted fél literre vízzel és málnalével, majd lassan felmelegíted. 5 evőkanál lisztet simára keversz benne habverővel, majd addig főzöd, míg az edény falától el nem válik. ha teljesen kihűlt akkor
kell összekeverni a cukros vajkrémmel. Általában 20 dkg vaj 20 dkg porcukor, egy cs. van. cukor.
ezt a krémet sok süteménybe bele lehet tölteni, vagy egy tésztaalapra rákenni, csokimázzal bevonni.
Szívesem megosztom Veled, mert tényleg nagyon finom.
HV: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 evőkanál méz, 4 tojás,10 deka durvára vágott dió, 1 csomag sütőpor.
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük,hozzáadjuk a mézet, a diót és a sütőporos lisztet.
a 4 tojás fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a mézes-diós masszába.
sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és hagyjuk egyenletesen elterülni, hogy egyforma vastag legyen.
kb 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük, de figyelni kell rá, mert a méztől hamar sül alul felül.
ha a beleszúrt villára nem ragad, akkor már kész.
a tepsit vizesruhára tesszük, és teljesen kihűtjük a tésztát. utána bármire használható , akár tortaalap is lehet.
Nekem ez a parfé szelet alapja, amire a már korábban megírt krémet szoktam tenni, és olvasztott csokival meglocsolni cirmosra.
De a krémet én nagyon sokszor búzadarával készítem, fél liter tejhez 5 jó evőkanél búzadarát főzök keményre, majd kihűlés után keverem géppel össze a vajas/cukros kikevert krémmel.Szép fehér vastag, de könnyű, stabil krém, amit a tésztára kenek.
A tészta olyan finom, hogy magában is megállja helyét.
Biztos vagyok benne, hogy nem bánod meg, ha egyszer kipróbálod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!